Dolar
32.37
Euro
34.92
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,570.00
BTC/USDT
70,795.00
BIST 100
9,079.97
Dünya, arşiv

IŞİD Kobani'ye doğru ilerleyişini sürdürüyor

IŞİD'in, Demokratik Birlik Partisi'nin silahlı kanadı YPG kontrolündeki Kobani kentine doğru ilerleyişini sürdürdüğü bildirildi.

19.09.2014 - Güncelleme : 19.09.2014
IŞİD Kobani'ye doğru ilerleyişini sürdürüyor

ŞAM

IŞİD'in, Demokratik Birlik Partisi'nin (PYD) silahlı kanadı YPG kontrolündeki Kobani kentine doğru ilerleyişini sürdürdüğü bildirildi.

Bölgedeki yerel aktivistlerden Sair El-Halebi, terör örgütü IŞİD'in Suriye'nin kuzeyinde YGP güçlerinin kontrolündeki Kobani kentine doğru ilerleyişini sürdürdüğünü söyledi.

IŞİD ile YGP güçleri arasında kent kırsalında şiddetli çatışmaların yaşandığını ifade eden Halebi, "IŞİD, Kobani çevresinde bir çok köyün denetimini sağladı. Halk, IŞİD güçlerinin korkusundan dolayı evlerini terk ederek Türkiye ve ülke içinde daha güvenli bölgelere kitleler halinde göç etmeye başladı" dedi.

Muhalif Rakka güçleri ile YPG güçlerinin IŞİD'e karşı ortak hareket ettiğini dile getiren Halebi, "IŞİD'e karşı savaşan güçlerin mühimmatları kalmadı. IŞİD, Kobani'den 15 kilometre uzaktakin Karamağ köyünün kontrolünü sağladı. IŞİD güçleri bölgeye dört koldan saldırmaya başladı" diye konuştu.

Suriye'nin Rakka kentine bağlı Tel Abyad ve Halep'in Kobani ilçelerinin çevresindeki köylerde terör örgütü IŞİD ile PYD güçleri arasında bir süredir çatışmalar yaşanıyor. 

Atılan mermilerin zaman zaman sınırı aşarak Akçakale tarafına düşmesi nedeniyle ilçenin bazı sınır mahallelerinde halk evlerini terk etmek zorunda kalmıştı.

Barzani'den çağrı

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, terör örgütü Irak Şam İslam Devleti’nin (IŞİD), Suriye’nin Kobani kentindeki saldırılarına ilişkin, bütün Kürt taraflarına çağrıda bulunarak, Kobani halkının korunmasını istedi. 

Barzani, IKBY Başkanlığının resmi sitesinde yayımlanan açıklamasında, "IŞİD teröristlerinin, Kobani'deki kardeşlerimize ve bacılarımıza yönelik vahşi saldırısı, bu terör örgütünün Kürdistan halkına nefretinin ve düşmanlığının bir sonucudur. Bu, saldırılar, bütün Kürdistan halkını, aynı zamanda şerefimizi ve izzetimizi hedef alıyor. Halkımızın varlık ve yokluk mücadelesi söz konusu" değerlendirmesinde bulundu. 

Tüm Kürtlerden aralarındaki çekişme ve tartışmaları bir kenara bırakmalarını isteyen Barzani, "Hep birlikte Kobani halkının hayatını, izzetini ve şerefini koruyun. Kürdistan halkını ve toprağını savunmak, hepimizin üzerine bir vazifedir. Bu vazife diğer bütün sorumluluklardan önce gelir" diye konuştu. 

Kobani ve "Rojava" (Suriye'nin kuzeyi) halkının korunması için uluslararası kamuoyunun da gerekli önlemlerin alınması noktasında sorumluluğunu yerine getirmesini dileyen Barzani, "Rojava'yı teröristlerin elinden kurtarın. IŞİD teröristleri, insanlık suçu işlemekten geri durmazlar. Bu teröristler, nerede olursa olsun vurulmalı ve yok edilmelidir" ifadelerini kullandı. 

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın