Dolar
32.39
Euro
35.07
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,541.40
BTC/USDT
70,215.00
BIST 100
9,111.59
Gündem, arşiv

TOBB Türkmenlere yardım malzemesi gönderdi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Gaziantep'teki Türkmen sığınmacılar için 2 bin koli yardım paketi gönderdi.

19.09.2014 - Güncelleme : 19.09.2014
TOBB Türkmenlere yardım malzemesi gönderdi

GAZİANTEP

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Gaziantep'teki Türkmen sığınmacılar için 2 bin koli yardım paketi gönderdi. 

Bir iş merkezinin önünde düzenlenen törenle yardımları teslim alan Türkmenler, kendilerine destek veren kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

Koordinatör Vali Veysel Dalmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2 bin Suriyeli Türkmen'e gıda yardımı yapıldığını söyledi.

Dalmaz, "İçinde bulunduğumuz durum çok zor, Suriye'de devam eden hadiseleri uluslararası derin yapıların oyunu olarak değerlendiriyorum. Ülke olarak bu oyunların ne kadar farkındayız, önemli olan bu. Maalesef birileri oyun oynuyor, biz bu oyunun sonucuyla ilgilenmek zorunda kalıyoruz. Umuyorum Türkiye bölgesinde oyun kurucu olur, bazı yanlışlara engel olur. Burada Türkmen, Kürt, Arap demeden herkese yardım yapmak zorundayız. Destek olanlara teşekkür ediyorum" dedi.

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Selami Memiş de Suriye'deki kaos ortamının bir an önce bitmesini temenni ettiklerini dile getirdi. Yardımın sembolik de olsa konuya dikkati çekmek için değerli olduğunu belirten Memiş, "Türkmenlerin, TOBB'a yaptığı yardım başvurusunu karşılıksız bırakmamak adına da bu yardımı anlamlı buluyorum" dedi. 

Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Abdurrahman Mustafa ise iç savaşın en büyük mağdurunun Türkmenler olduğunu savundu. Türkmenlerin ana vatanlarına güvendiğini ve yalnızlık hissine kapılmadıklarını vurgulayan Mustafa, "TOBB'un verdiği destek de bunun göstergesidir. Kimse bizi yalnız bırakmadı, arkamızda koskoca Türkiye var. Rifat Hisarcıklıoğlu'na ve TOBB yönetimine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Muhabir: Adem Yılmaz

 

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın