Dünya, gazze, arşiv

Hollanda’da Gazze’ye destek gösterisi

Hollanda’da, yaklaşık iki ay İsrail ordusunun saldırılarına maruz kalan Gazze’ye destek amacıyla gösterisi düzenlendi.

31.08.2014 - Güncelleme : 31.08.2014
Hollanda’da Gazze’ye destek gösterisi

LAHEY

Filistin’i destekleyen grupların öncülüğünde, Lahey’deki Hollanda Parlamentosu önünde yapılan mitinge katılanlar, Gazze’de iki binden fazla kişinin ölümü nedeniyle İsrailli yetkililerin yargılanmasını istedi.

Türk, Faslı ve Hollandalılar'ın yanı sıra Siyonizm karşıtı Yahudi katılımcıların da destek verdiği miting, Filistin Milli Marşı ve ardından Gazze saldırılarında hayatlarını kaybedenler anısına yapılan bir dakikalık saygı duruşuyla başladı.

Yağmurlu havaya rağmen gösteriye katılan yaklaşık iki bin kişi, sık sık "Filistin’e özgürlük", "İsrail’e boykot", "İşgale son", "Katil Netanyahu" ve "Hepimiz Filistinliyiz" sloganları attı.

Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı gösteride yapılan konuşmalarda, İsrail'in Gazze saldırılarına sessiz kaldığı ileri sürülen Hollanda hükümetinin politikaları da eleştirildi.

İsrailli yetkililerin yargı karşısında hesap vermesi gerektiğine dikkati çeken konuşmacılar, bu kapsamda Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin soruşturma açmasını istedi.

Gazze halkına destek amacıyla gösteriye katılarak Filistin bayrağı taşıyan Siyonizm karşıtı Yahudi Chaim Blier, Filistin’in bir an önce özgürlüğüne kavuşması gerektiğini dile getirdi. İsrail devletinin tüm Yahudiler'i temsil etmediğini, bölgede yürütülen politikaların Siyonizm’in eseri olduğunu kaydeden Blier, Filistinliler ile bir arada barış içinde yaşama arzusunda olduklarını ifade etti.

Göstericiler konuşmaların ardından kent merkezine doğru yürüdü. Mitinge katılanlar ayrıca Hollanda Meclisi’ne sunulmak üzere hazırlanan, İsrail’e yaptırımlar içeren bir dilekçeyi de imzaladı. 

Muhabir: Yasin Yağcı

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın