Dolar
32.33
Euro
34.87
Altın
2,211.82
ETH/USDT
3,591.40
BTC/USDT
70,788.00
BIST 100
9,046.03
Dünya, arşiv

Bedii hakkında en çok dava açılan İhvan lideri

Mısır Müslüman Kardeşler Teşkilatı Rehberlik Konseyi Başkanı Prof. Dr. Muhammed Bedii, hakkındaki yaklaşık 37 davanın 4'ünden 1 idam, 2 müebbet ve 1 yıl hapis cezası aldı.

31.08.2014 - Güncelleme : 31.08.2014
Bedii hakkında en çok dava açılan İhvan lideri

KAHİRE

Mısır Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Rehberlik Konseyi Başkanı Prof. Dr. Muhammed Bedii (71), hakkındaki yaklaşık 37 davanın 4'ünden 1 idam, 2 müebbet ve 1 yıl hapis cezası aldı.

Bedii'nin yargılandığı davalar hakkında bilgi veren İhvan Hukuk Komisyonu üyesi Hasan Salih, "Bedii, şu anda 5 ayrı ilde 37 davadan yargılanıyor. Hala mahkeme heyeti önüne çıkmadığı davalar var" dedi. Salih, Bedii'nin hakkında en çok dava açılan darbe karşıtı olduğunu söyledi.

Bedii hakkındaki mahkeme kararları

İhvan lideri Bedii, dün Giza Ceza Mahkemesince yargılandığı basında "İstikame Camisi olayları" olarak bilinen dava 8 kişiyle beraber müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Aynı davada gıyaplarında yargılanan 6 kişi ise idama mahkum edildi.

Şibra el-Hayme Ceza Mahkemesi 5 Temmuz'da "şiddete teşvik, yol kesmek ve kalabalığa ateş açarak korku yaratma" gibi suçlamalarla 10 darbe karşıtı hakkındaki idam kararını onarken, Bedii'nin de aralarında bulunduğu 37 kişiye müebbet hapis cezası verdi.

Minya Ceza Mahkemes 21 Temmuz'da, "Udva bölgesindeki emniyet merkezini yakmaya teşebbüs ve baskın düzenleme, polis memurunu öldürme" gibi suçlamalarla  Bedii'nin de aralarında bulunduğu 183 kişi hakkında idam kararı verdi.

Bedii, darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin de yargılandığı "hapishaneler baskını" olarak bilinen ve henüz sonuçlanmayan davanın bir duruşmasında yargı "makamına hakaret" suçlamasıyla 1 yıl hapisle beraber toplum yararına çalışma cezası verildi.

Beni Suveyf Üniversitesi Veteriner Fakültesinde patoloji dersleri verirken, 2010 yılında Rehberlik Konseyi başkanlığı görevini Mehdi Akif’ten devralan Bedii,  geçen yıl darbenin ardından gelişen süreçte, ağustos ayında gözaltına alınmıştı.

Muhabir: İslam Mesad

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın