Dolar
32.34
Euro
34.93
Altın
2,221.40
ETH/USDT
3,565.40
BTC/USDT
70,692.00
BIST 100
9,079.97
Dünya, arşiv

Batı Şeria'da ateşkes kutlamaları yapıldı

Hamas, Batı Şeria'daki El-Bira ve Tulkerm kentlerinde İsrail'in 51 gün süren saldırılarının ardından taraflar arasında sağlanan ateşkesi kutlama etkinlikleri düzenledi.

30.08.2014 - Güncelleme : 30.08.2014
Batı Şeria'da ateşkes kutlamaları yapıldı

RAMALLAH

Hamas, Batı Şeria'daki El-Bira ve Tulkerm kentlerinde İsrail'in 51 gün süren saldırılarının ardından taraflar arasında sağlanan ateşkesi kutlama etkinlikleri düzenledi.

Binlerce Filistinli'nin katılımıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında, Hamas'ın ürettiği füzeler ile insansız hava araçlarının (İHA) maketleri sergilendi. Katılımcılar, Hamas bayrakları ile liderlerinin fotoğraflarını taşıdı. 

Etkinliklere telefon bağlantısıyla katılan Hamas yetkilisi Halil el-Hayye, "Gazze'ye açılan savaş, tüfeklerin ve direnişin arkasında Filistin halkını birleştirdi. Direnişin gücünü kırabileceklerini sandılar, ancak bizim yıllardır savaşa hazırlandığımızı unuttular ve direniş kazandı" dedi.

İsrail, 7 Temmuz'da başlattığı ve 51 gün süren Gazze saldırılarına Mısır'ın arabuluculuğunda Kahire'de yürütülen ateşkes görüşmelerinde Filistinli gruplarla ateşkese varılması neticesinde, 26 Ağustos'ta son vermişti.

Muhabir: Qays Abu Samra, Hacer Başer, Ensar Fırat

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın