Yaşam, arşiv

İstanbul ve Ege Bölgesi için fırtına uyarısı

İstanbul ve Ege Bölgesi'nde fırtınanın etkili olacağı bildirildi.

28.08.2014 - Güncelleme : 28.08.2014
İstanbul ve Ege Bölgesi için fırtına uyarısı

İSTANBUL/İZMİR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM Meteoroloji Birimi'nin değerlendirmelerine göre, İstanbul 5 gün süreyle şiddetli rüzgarların etkisi altına girecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Türkiye'nin batı kesimlerinde (Batı Karadeniz, Marmara ve Ege) kuvvetlenen rüzgarın, hafta başına kadar aralıklarla fırtına seviyesine, saatte 30-70 kilometre hıza ulaşacağının tahmin edildiği belirtildi.

Rüzgarın, Marmara'da bugün öğle saatlerinde etkisini artırarak 50-60 kilometre/saat, akşam saatlerinden itibaren 60-70 kilometre/saat fırtına şeklinde esmesinin beklendiği, fırtınanın 2 Eylül'de akşam saatlerinde etkisinin azalacağının öngörüldüğü bildirildi.

Açıklamada, "Rüzgarın açık deniz seferlerini aksatması, çatı ve tabela uçması, ağaç devrilmesi, denizde dalga yüksekliğini artırarak (2 ila 5 metre arası) olumsuzluklara neden olabileceği tahmin ediliyor. Muhtemel olumsuzluklara karşı İtfaiye Daire Başkanlığı, Yol Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı, Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı ve ilgili birimler hazır bekletiliyor" denildi.

Ege Bölgesi'nde fırtına uyarısı

İzmir Valiliği'nden yapılan açıklamada ise Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğu (poyraz) yönlerden esen rüzgarın akşam saatlerinden sonra, Orta ve Güney Ege'de ise kuzey ve kuzeybatı yönlerden esen rüzgarın sabah saatlerinde etkisini artıracağı ve fırtınaya dönüşeceği kaydedildi.

Fırtınanın 31 Ağustos Pazar günü akşam saatlerinde etkisini azaltacağı bilgisinin yer aldığı açıklamada, vatandaşların fırtınanın oluşturabileceği olumsuzluklara karşı dikkatli olması istendi. 

Muhabir: Andaç Hongur-Efsun Yılmaz

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın