Dolar
32.38
Euro
34.99
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,525.10
BTC/USDT
69,685.00
BIST 100
9,090.23
Kurumsal Haberler, arşiv

Azerbaycanlı gazetecilerden AA'ya ziyaret

Azerbaycan'da faaliyet gösteren bazı medya kuruluşlarının temsilcileri, Anadolu Ajansına ziyarette bulundu.

27.08.2014 - Güncelleme : 27.08.2014
Azerbaycanlı gazetecilerden AA'ya ziyaret

ANKARA

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) tarafından verilen medya eğitimi için Türkiye'de bulunan heyet, AA'nın dünyadaki haber ağını genişletmesine ilişkin çalışmalar ve 2020 vizyonu hakkında bilgi aldı. 

Azerbaycan'dan gelen gazetecilerin sorularını yanıtlayan AA Türkiye Dış Haberler Editörü Ogün Duru, AA'nın 2020 hedeflerine ulaşmak için attığı adımlarda gözetilen temel esasları vurguladı. AA'nın 100. yıl vizyonu hakkında sunum yapan Duru, 2020'ye kadar haber dili sayısını 11'e çıkarmayı ve dünyada etkili ilk 5 ajanstan biri olmayı hedeflediklerini söyledi.

AA'nın yayın dillerine de değinen Duru, Arapça Haber Editörlüğü'nün haberleriyle Ortadoğu'da diğer haber ajanslarının önüne geçtiğini, İngilizce yayın operasyonunun güçlenerek devam ettiğine işaret etti. Duru, AA'nın aynı zamanda Batı Afrika'da da etkisinin ve bölgedeki örgütlenme çabasının devam ettiğini, Pasifik bölgesinde de hızlı bir örgütlenmeye gittiklerini aktardı.

AA Haber Akademisi hakkında konuk yabancılara bilgi veren akademinin Koordinatörü Hayri Çetinkuş ise "Haber Akademisi, uluslararası düzeyde eğitim vermek ve yeni nesil gazeteciler yetiştirmek üzere üç yıl önce Genel Müdürümüz Kemal Öztürk tarafından kuruldu. 100. yıl vizyonu çerçevesinde kurulmuş önemli bir kurum olan akademi aracılığıyla AA kendi gazetecisini yetiştiriyor" şeklinde konuştu.

Muhabir: Haydar Hadi

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın