Dolar
32.33
Euro
34.91
Altın
2,215.16
ETH/USDT
3,591.40
BTC/USDT
71,227.00
BIST 100
9,055.50
Dünya, arşiv

AA muhabirinin gördüğü şiddet doktor raporuyla belgelendi

AA muhabiri Şaşmaz'ın Ferguson'da ABD polisince ölümle tehdit edilip gözaltına alınması sırasında uygulanan şiddet, doktor raporunda belgelendi.

23.08.2014 - Güncelleme : 23.08.2014
AA muhabirinin gördüğü şiddet doktor raporuyla belgelendi

ANKARA

Anadolu Ajansı muhabiri Bilgin Şaşmaz'ın ABD'deki Ferguson olayları sırasında görevini yaparken polis tarafından ölümle tehdit edilip gözaltına alınması sırasında maruz kaldığı fiziki şiddet ve yaşadığı psikolojik travmanın izleri doktor raporuyla kayıt altına alındı.

ABD'de silahsız siyahi Michael Brown'ın (18) 9 Ağustos Cumartesi gecesi polis tarafından öldürülmesi sonrası olayların patlak verdiği St. Louis kentinin Ferguson mahallesi yakınlarında 20 Ağustos'ta göstericilerle polisin çatışmasını görüntüleyen AA muhabiri Bilgin Şaşmaz, polisin sert müdahalesine maruz kalmıştı. 

Olayların ardından Şaşmaz, Connecticut'taki aile doktoruna göğüs ağrısı ve nefes alma zorluğu şikayetiyle gitti. Aile doktoru tarafından yazılan raporda, Ferguson olaylarını takip ederken gözaltına alındığı sırada boynuna asılı olan basın kartının çekilmesi sonucu Şaşmaz'ın boynunda ve boğazında sıyrıklar oluştuğuna dikkati çekildi. Ayrıca yere yatırıldığı sırada Şaşmaz'ın boyun, bel, göğüs ve diz bölgelerinde maruz kaldığı fiziksel şiddetin izlerine rastlandığı kaydedildi.

Raporda, 5 saat boyunca hücrede kaldığı sürede kendisini baskı altında hissettiğini ve psikolojik olarak sarsıldığını belirten Şaşmaz'ın ruhsal travma yaşadığı belirtildi.

Şaşmaz'ın muayenesi sonucunda göğüs ağrısı, burkulma ve gerilme şikayetlerinin incelenmesi için boyun, göğüs, dizler ve bel kısmının röntgeninin çekilmesi istendi. Bunun dışında, dirsek ve dizlerde oluşan sıyrıklardan dolayı morarma ve ağrı olduğu ifade edildi.

Şaşmaz'a ilaç tedavisine başlandığı ve gerekli tanıların konulması amacıyla tetkiklerin devam edeceği bildirildi.

Şaşmaz, Ferguson olaylarında görevini yaptığı sırada polis tarafından önce ölümle tehdit edilmiş ardından haber takibi yaptığı sırada darp edilmişti. Ferguson polisi tarafından yüzüne ve sırtına bastırılarak plastik kelepçe takılan Şaşmaz, 5 saat süreyle hücrede tutulduktan sonra serbest bırakılmıştı.

Muhabir: Muhammet Faruk Alagaş

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın