Dolar
32.39
Euro
35.05
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,546.20
BTC/USDT
70,152.00
BIST 100
9,135.39
Gündem, arşiv

Ankara'da silahlı çatışma

Ankara'da polis ile bir grup arasında meydana gelen silahlı çatışmada 1 kişi hayatını kaybederken 3'ü polis 4 kişi yaralandı.

23.08.2014 - Güncelleme : 23.08.2014
Ankara'da silahlı çatışma

ANKARA

Ankara'da çıkan silahlı çatışmada 1 kişi hayatını kaybederken, 3'ü polis 4 kişi yaralandı.

Cevizlidere Huzur Mahallesi 1134. Sokak'ta öğle saatlerinde Ankara Emniyet Müdürlügü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleriyle bir grup arasında silahlı çatışma yaşandı.

Çatışmada 3 polis memuru ile biri kadın 2 kişi yaralandı. Olay sonrasında kaçan bir kişiyi aramak üzere bölgeye özel harekat ekipleri sevk edildi.

Olay yeri inceleme ekipleri olaya karışan şahısların kullandığı 06 DT 3740 plakalı otomobilde ve çevresinde incelemelerini sürdürürken, aracın üzerinde kurşun izleri, çevresinde çok sayıda boş kovan ile zanlılara ait olduğu düşünülen bir tabanca olduğu da gözlendi. 

Çatışmada yaralanan polisler ve şüpheli şahıslar ambulanslarla hastanelere kaldırıldı. Çevreyi güvenlik şeridiyle kapatan emniyet güçleri sık sık vatandaşları balkonlara çıkmamaları ve bölgeden uzak durmaları konusunda uyardı. 

Öte yandan özel harekat polisleri çevredeki binalara tek tek girerek arama yaptı. Bölge üzerinde de polis helikopteri, bölgeyi tarayarak, olay yerindeki ekiplere havadan destek verdi.

Bu arada, silahlı çatışmada yaralanan ve Gazi Hastanesine kaldırılan Bülent A'nın hayatını kaybettiği öğrenildi.

Hastane önünde polis geniş güvenlik önlemi alırken, hastane önünde "akrep" diye tabir edilen polis aracının beklediği görüldü.

Hastanenin acil servis kapısından dışarı çıkan 3-4 kişilik grup arasından bir kişi polislere, kardeşinin öldüğünü belirterek, tepki gösterdi.

Polisle girdiği çatışmada yaralanan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Bülent A'nın, cinayet, gasp, adam yaralama, ırza geçme, mekan basma gibi çeşitli suçlardan 30 civarında kaydı bulunduğu belirtilirken, bonzai uyuşturucu çetesi lideri olduğu bildirildi. Çatışmanın ardından kaçan 2 zanlının ise helikopter ve özel harekat polislerinin desteğiyle aranmasına devam ediliyor. 

Takip edilen Bülent A'nın, içinde Rus uyruklu Elena G. (27) ve iki kişinin de bulunduğu 06 DT 3740 plakalı otomobiliyle Cevizlidere Huzur Mahallesi 1134. nolu sokağa geldiği sırada takip edildiğini farketmesi üzerine silahlı çatışmanın çıktığı öğrenildi.

Olayın ardından polis çevrede geniş güvenlik önlemi alırken, kaçan 2 kişinin ise helikopter ve özel harekat polislerinin de katılımıyla aranmasına devam ediliyor. Polisin bazı binalarda arama yaptığı ve bir süre trafiğe kapatılan Cevizlidere Huzur Mahallesi 1134. nolu sokak ve çevresi ise yeniden trafiğe açıldı.  

Polislerin durumu iyi

Ankara'daki silahlı çatışmada yaralanan ve Özel Medicana Ankara Hastanesi'nde tedavi altına alınan 3 polis memurunun sağlık durumlarının iyi olduğu ve hayati tehlikelerinin bulunmadığı bildirildi. 

AA muhabirinin hastane yetkililerinden aldığı bilgiye göre, çatışmada kollarından yaralanan 2 polis memuru ameliyat edildi. Kalçasından yaralanan diğer polis memurunun da 1-2 gün içinde ameliyat edileceği ifade edildi.

Hastane yetkilileri, her üç polis memurunun da sağlık durumlarının iyi olduğunu, hayati tehlikelerinin bulunmadığını kaydetti. 

Öte yandan Ankara Valisi Alaaddin Yüksel ile Ankara Emniyet Müdürü Kadri Kartal da hastanede yaralı polisleri ziyaret ederek, durumları hakkında bilgi aldı. Bu arada emniyet ekiplerinin hastane çevresinde yoğun güvenlik önlemi aldığı da görüldü.

Muhabir: Şenay Ünal, Hüseyin Gazi Kaykı, Ertuğrul Subaşı, Ilkay Guder, Hande İlbeyi Canca

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın