Dünya, arşiv

ABD'den Azerbaycan ile Ermenistan'a çağrı

ABD yönetimi, Azerbaycan-Ermenistan cephe hattında şiddetin tırmanmasından kaygı duyduğunu belirterek, tarafları ateşkese saygı göstermeye çağırdı.

02.08.2014 - Güncelleme : 02.08.2014
ABD'den Azerbaycan ile Ermenistan'a çağrı

WASHINGTON

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf, yaptığı yazılı açıklamada, "ABD, (Azerbaycan-Ermenistan) cephe hattı boyunca 31 Temmuz'da önemli kayıplara yol açan şiddetin tırmanmasından duyduğu kaygıyı ifade eder. Hayatını kaybedenler ve yaralananların ailelerine başsağlığı diliyor ve tarafları gerilimi düşürme yönünde acil adımlar atmaya ve ateşkese saygı göstermeye çağırıyoruz" ifadesini kullandı.

İhtilafın hiçbir askeri çözümünün olamayacağını kaydeden Harf, misilleme ve daha fazla şiddetin, barışçıl bir çözümü meydana getirmeyi daha da zorlaştıracağını belirtti.

Harf, ABD'nin Ermenistan ve Azerbaycan cumhurbaşkanlarına kilit konularda diyaloğa yeniden başlamak üzere, mümkün olan en erken fırsatta biraraya gelmeleri çağrısında bulunduğunu kaydetti.

Tarafları ayrıca, AGİT dönem başkanının, bir barış anlaşmasıyla sonuçlanabilecek müzakerelere başlama yolundaki teklifini kabul etmeye çağırdıklarını ifade eden Harf, Minsk Grubu sürecine katılmaya bağlılıklarının sürdüğünü ve kalıcı bir çözümü meydana getirmeye yönelik çabalara katkı sağlamaya hazır olduklarını dile getirdi.

Ermenistan-Azerbaycan sınır hattında çıkan çatışmada Azerbaycan ordusundan 8 askerin hayatını kaybettiği bildirilmişti.

Muhabir: Mehmet Ö. Toroğlu

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın