Dolar
32.56
Euro
34.85
Altın
2,320.41
ETH/USDT
3,125.50
BTC/USDT
64,222.00
BIST 100
9,722.09
Dünya, arşiv

Refah Sınır Kapısı'ndan 120 kişinin girişine izin

Gazze'deki İçişleri Bakanlığı, Mısır'ın Refah Sınır Kapısı'nı açarak 120 kişinin ülkeye girmesine izin verdiğini açıkladı. Mısır Dışişleri Bakanlığı ise, İsrail'in Gazze'deki sivillere yönelik saldırılarını kınadı.

02.08.2014 - Güncelleme : 02.08.2014
Refah Sınır Kapısı'ndan 120 kişinin girişine izin

GAZZE

Gazze'deki İçişleri Bakanlığı, Mısır'ın Refah Sınır Kapısı'nı açarak 120 kişinin ülkeye girmesine izin verdiğini açıkladı.

Bakanlığa bağlı Sınır ve Sınır Kapıları Yüksek Kurulundan yapılan yazılı açıklamada, Mısır yönetiminin, Refah Sınır Kapısı'nda mahsur kalan kişilerin ülkeye girişine izin verdiği belirtildi.

Açıklamada, "Mısır yönetimi öğle saatlerinde 120 kişiyi taşıyan iki otobüsün geçişine izin vermemiş ve söz konusu kişiler tehlikeli bir şekilde sınır kapısında mahsur kalmıştı. Gazze'deki Uluslararası Kızılhaç Örgütüyle iletişime geçtik ve otobüslerdeki kişilerin güvenliğinin sağlanmasını talep ettik" ifadelerine yer verildi.

 İsrail ordusunun yolcuların geri dönmesine de izin vermediği kaydedilen açıklamada saatlerce süren bekleyişin ardından Mısır yönetiminden izin geldiği belirtildi.

Mısır yönetimi, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının başlamasından bu yana, yabancı pasaportu taşıyanlar ve Mısır vatandaşlarının yanı sıra Gazze'den gelen sınırlı sayıda yaralının ülkeye girişine izin veriyor.

Mısır'dan İsrail'e kınama

Mısır Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Gazze'de masum sivilleri hedef alan saldırılarını "şiddetle kınadığını" açıkladı.

Mısır Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bedr Abdulati, yaptığı yazılı açıklamada, masum sivillere yönelik saldırıları "şiddetle kınadığını" belirterek, "İsrail'in kendine hakim olmasının zorunluluğunu" vurguladı.

Abdulati, İsrail'in aşırı ve gerekçesiz şekilde sivilleri hedef alan saldırılarını bir an önce ve tamamen durdurması gerektiğini kaydeden Abdulati, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Saldırıların bu şekilde devam etmesi halinde işler daha da zora girecek ve mevcut nefret derinleşecektir. Taraflar için güvenlik tesis edilemez. Filistin halkının meşru taleplerine bu şekilde cevap verilemez ve kapsamlı barışçıl bir iyileştirme için müzakerelerin yeniden başlama yolu açılamaz."

İsrail'in 7 Temmuz'dan bu yana Gazze'ye yönelik düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı bin 600'e yükselirken yaralı sayısı da 8 bin 600 olarak açıklanmıştı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın