Politika, arşiv

Van'da izinsiz gösteri

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Van'daki mitingini protesto eden bir grup, polise taşla saldırdı.

31.07.2014 - Güncelleme : 31.07.2014
Van'da izinsiz gösteri

VAN

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Van'daki mitingini protesto eden bir grup, polise taşla saldırdı.

Erdoğan'ın, Hastane Caddesi'nde düzenlediği miting için Cumhuriyet Caddesi'nde güvenlik önlemi alan polis ekipleri, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) üyeleri ile bir süre önce işlerine son verildiği için eylem yapan İŞKUR çalışanlarının taşlı saldırısına uğradı.

Gruba uzun süre müdahale etmeden bekleyen polis ekipleri, göstericileri zaman zaman biber gazı kullanarak dağıtmaya çalıştı. Bu esnada göstericilerin attığı taşların isabet etmesi sonucu 2 polis yaralandı.

Yaralı polisler, olay yerine gelen ambulanslarla Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

Polis ekipleri, olayların Kazım Karabekir Caddesi'ne sıçraması üzerine göstericilere basınçlı su ve biber gazıyla müdahalede bulunurken, ara sokaklarda devam eden olaylarda bir kişi gözaltına alındı.

Gazi Mahellesi'nde gösteri

Öte yandan, Gazi Mahallesi'nde izinsiz gösteri düzenleyen gruba polis müdahale etti.   

İsmetpaşa Caddesi'nde toplanan bir grup, barikat kurarak yolu trafiğe kapattı. Daha sonra sloganlar eşliğinde barikatı ateşe veren gruptakiler, bölgeye gelen polis ekiplerine taş attı. 

Uyarılara rağmen dağılmayan gruba çevik kuvvet ekipleri, biber gazı ve tazyikli suyla müdahalede bulundu. Dağılan gruptakiler ara sokaklara kaçtı. 

Zaman zaman caddeye çıkan göstericiler ile polis ekipleri arasındaki gerginlik sürüyor.

Bölgede geniş çaplı güvenlik önlemi alan polis ekiplerine bir helikopter de havadan destek veriyor. 

Muhabir: Cemal Aşan, Necati Hasar, Mehmet Ali Derdiyok

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Van
Bu haberi paylaşın