Dolar
32.33
Euro
34.87
Altın
2,210.47
ETH/USDT
3,580.50
BTC/USDT
70,651.00
BIST 100
9,027.20
Gündem, arşiv

Kan dökülmeye devam ediyor

TBMM Başkanı Çiçek, "İslam dünyası, İslam tarihinin en kanlı dönemini yaşıyor" dedi.

28.07.2014 - Güncelleme : 28.07.2014
Kan dökülmeye devam ediyor

ANKARA

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Afganistan, Pakistan, Ortadoğu ve Kuzey Afrika'da birçok İslam coğrafyasında kan döküldüğünü belirterek, "Son zamanlarda İsrail'in yaptığı kanlı katliamlar da var. İnsanlık tarihinin yüz karasıdır. Ümit ederiz bunlardan gerekli dersi İslam alemi olarak çıkarırız, kardeşliğimizi, birliğimizi ve beraberliğimizi kuvvetlendiririz" dedi.

Ramazan Bayramı'nı Ankara'da geçirecek olan Çiçek, bayram namazını Gölbaşı'ndaki Prof. Dr. Ali Yücel Uyarel Camisinde kıldı. Namazdan sonra vatandaşlarla bayramlaşan Çiçek, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Çiçek, milletin ve İslam aleminin bayramını kutladığını, herkesin huzur içinde bir bayram geçirmesini temenni ettiğini belirterek, özellikle yolculuk yapan vatandaşları trafik kurallarına uymaları konusunda uyardı.

"İslam dünyasının İslam tarihinin en kanlı dönemini yaşadığını" ifade eden Çiçek, şunları kaydetti:

"Birinci kanlı dönem Kerbela'dır, ikincisi Moğol istilasıdır. üçüncü olarak da birkaç seneden beri Afganistan, Pakistan, Ortadoğu'dan Kuzey Afrika'ya varıncaya kadar nerede İslam coğrafyası varsa kan dökülmeye devam etmektedir. Halbuki bizim dinimiz barış dinidir, esenlik dinidir. Terörle ilgisi yok, kan ve kinle ilgisi yoktur. Çünkü kardeşlik dinidir. Ama maalesef tüm bu özelliklerine rağmen, İslam dünyası büyük acılar içerisinde.

Bunlara son zamanlarda İsrail'in yaptığı kanlı katliamlar var. İnsanlık tarihinin yüz karasıdır. Bayram demeden, ramazan demeden, çoluk çocuk, kadın, yaşlı demeden insanlar öldürülmeye devam ediliyor. Böyle bir ortamda bayramı kutlamaya çalışıyoruz. Ümit ederiz, bunlardan gerekli dersi İslam alemi olarak çıkarırız, kardeşliğimizi, birliğimizi ve beraberliğimizi kuvvetlendiririz."

Çiçek, bayramın sadece üç gün devam etmemesi gerektiğini dile getirerek, "Bayram sebebiyle elde ettiğimiz kazanımları, emin olun bir yıl teneffüs edebilsek, bir yıl bu ülkede bayram havasını kalıcı kılabilsek, bugün şikayet ettiğimiz birçok sorunları da geride bırakırız. Temennim odur. Milletimizin tekrar bayramını tebrik ediyorum" diye konuştu.

Ağustos ayında yapılacak cumhurbaşkanı seçimlerine ilişkin de "hayırlı olur" temennisinde bulunan Çiçek, "İşin en kolay kısmı seçimdir. Bu iş ne zaman millete gitse, millet en doğru kararı verir, birada da doğru bir karar verecektir. Ülkemiz için hayırlı olsun" dedi.

Açıklamaların ardından Çiçek, evine yürüyerek gitti. 

TBMM Başkanı Çiçek'in yanı sıra Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kağan Köksal da bayram namazını Prof. Dr. Ali Yücel Uyarel Camisinde kıldı.

Bahçeli, bayram namazını Gazi Merkez Camisinde kıldı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ramazan Bayramı'na başkentte girdi. Bahçeli, bayram namazını Gazi Merkez Camisinde kıldı.

Cami çıkışında kendisini bekleyen vatandaşlarla bayramlaşan Bahçeli, daha sonra MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya'nın da aralarında bulunduğu bazı partililerle eski MHP Genel Başkanı merhum Alparslan Türkeş'in Beştepe'deki mezarına geldi. 

Burada kendisini bekleyen partililerle tek tek bayramlaşan Bahçeli, merhum Türkeş'in mezarı başında dua etti. Türkeş'in kabrine kırmızı karanfiller koyan Bahçeli, mezarı bakır bir ibrikle suladı. Daha sonra Bahçeli, mezarlıktaki diğer kabirlerin yanına giderek de dua okudu. 

Çıkışta basın mensuplarının bayramını da kutlayan Bahçeli, bayram mesajına ilişkin açıklamayı partisinin bugün saat 14.00'te Ankara Arena Spor Salonu'nda düzenlediği bayramlaşma etkinliğinde yapacağını söyledi. 

MUhabir: Yeşim Sert Karaaslan, Fatih Çakmak

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın