Dünya, arşiv

Donetsk Havaalanı bölgesi Ukrayna ordusunun kontrolünde

Ukrayna ordusunun ülkenin doğusunda Rusya yanlısı ayrılıkçılara karşı yürüttüğü operasyonlarda Donetsk Havaalanı civarı ile 3 yerleşim biriminde kontrolü ele geçirdiği bildirildi.

23.07.2014 - Güncelleme : 23.07.2014
Donetsk Havaalanı bölgesi Ukrayna ordusunun kontrolünde

DONETSK

Ukrayna ordusunun ülkenin doğusunda Rusya yanlısı ayrılıkçılara karşı yürüttüğü operasyonlarda Donetsk havaalanı civarı ile KarlovkaNetaylovo ve Pervomayskoye'de kontrolü ele geçirdiği bildirildi.

Rus ve Ukrayna basınında çıkan haberlere göre, ayrılıkçıların tek taraflı ilan ettiği "Donetsk Halk Cumhuriyeti"nin Savunma Bakanı İgor StrelkovDonetsk Havaalanı bölgesi ile KarlovkaNetaylovo ve Pervomayskoye'den çekilmek zorunda kaldıklarını açıkladı. 

Strelkov, Ukrayna ordu birliklerinin ablukası altına düşmemek için geri çekildiklerini ve kayıp vermediklerini söyledi. 

Ukrayna ordusunun Donetsk'e girmeye cesaret edemeyeceğini düşündüğünü belirten Strelkov, ordunun sadece top atışı ile yetineceğini kaydetti.

Strelkov, ordunun kendilerini ablukaya alarak Slavyansk'ta olduğu gibi geri çekilmeye zorlayacağını ifade ederek, "Eğer kente girmek isterlerse de biz onları bekliyor olacağız. Onların tankları kent içerisinde savunmasız kalacak. Askerlerinin ise kara harekatı yeteneği daha önce olmadığı gibi şimdi de yok" dedi.

Ukrayna ordusu, ülkenin doğusunda aylardır süren ayrılıkçı hareketi bastırmak için bir süredir askeri operasyonlar yürütüyor.

Muhabir: Ruslan Rehimov

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın