Dolar
32.32
Euro
34.92
Altın
2,206.94
ETH/USDT
3,580.80
BTC/USDT
70,789.00
BIST 100
9,038.77
Gündem, arşiv

SGK'dan açıklama

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Türk lirası olarak bildirilen borçların ödenmesinde online tahsilata geçti ve döviz bozdurma zorunluluğunu ortadan kaldırdı.

17.07.2014 - Güncelleme : 17.07.2014
SGK'dan açıklama

ANKARA

Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SGK),  yapılan yazılı açıklamada, 2 Mayıs 2014'ten itibaren yurt dışı sigorta borçlanmalarına ilişkin Türk lirası olarak bildirilen borçlanma tutarlarının tahsilatının işletime açılan online tahsilat sistemi üzerinden gerçekleştirilmeye başlandığı belirtildi.

Döviz olarak tahakkuk ettirilen meblağların tahsilinde yaşanan sıkıntıların ortadan kaldırılması için 8 Mayıs 2008'den önce yurt dışı borçlanma talebinde bulunanlardan, borç tahakkuku yapılmış olanların ve borç tahakkuku ile ilgili işlemleri devam edenlerin, tahakkuk ettirilen borçlarına ilişkin dövizi, Merkez Bankasına veya yetkili bankalara satmaları ve döviz alım bordrosunu kuruma ibraz etmeleri zorunluluğunun 14 Temmuz 2014 tarihli genelgeyle kaldırıldığı ifade edildi.

Getirilen uygulamayla 8 Mayıs 2008'den önce yurt dışı borçlanma talebinde bulunanların, ABD doları olarak bildirilen borçlarını, döviz bozdurmadan doğrudan ödeme tarihindeki Merkez Bankası döviz alış kuru karşılığı Türk lirası olarak ödeyeceklerine işaret edildi. 

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Yurt dışı borçlanma talebini 8 Mayıs 2008'den önce yapan başvuru sahipleri ise Merkez Bankası veya yetkili bankalara döviz satarak ve sattıkları dövize ilişkin döviz alım bordrosunu kuruma ibraz ederek, tahakkuk ettirilen borçlarını ödüyorlardı. ABD doları olarak bildirilen borçların online tahsilatına yönelik çalışmaları ise sürdürmekte olup en yakın zamanda uygulamaya geçilecektir."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
SGK
Bu haberi paylaşın