Dolar
32.37
Euro
34.92
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,565.60
BTC/USDT
70,766.00
BIST 100
9,079.97
Gündem, arşiv

CHP'li Tanrıkulu'ndan yayın yasağı başvurusu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Musul Başkonsolosluğuna baskın haberlerine konulan yayın yasağının kaldırılması için Anayasa Mahkemesine başvurdu.

11.07.2014 - Güncelleme : 11.07.2014
CHP'li Tanrıkulu'ndan yayın yasağı başvurusu

ANKARA

CHP Basın Birimi'nden yapılan açıklamaya göre, Tanrıkulu, yayın yasağının kaldırılması için Anayasa Mahkemesine bireysel başvuruda bulundu.

Tanrıkulu, Musul'da Başkonsolosla birlikte birçok yurttaşın kaçırılmasına ilişkin yayın yasağının, hukuka aykırı olduğunu ve tamamen iktidarın iç ve dış politikadaki zafiyetini örtmek amacıyla getirildiğini öne sürdü.

Buna karşı yaptıkları itirazın Ankara 10. Ağır Ceza Mahkemesince gerekçesiz şekilde reddedildiğini savunan Tanrıkulu, ret kararı sonrasında Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru yapıldığını kaydetti.

Tanrıkulu, "Bu süreçte Musul'daki yurttaşlarımızın can güvenliğini tehdit eden unsurun, yapılacak yayınlar değil, Recep Tayyip Erdoğan'ın bizzat kendisi olduğu bir kez daha ortaya çıkmıştır. Kaçırılan yurttaşlarımızın bir an önce sağlıklı şekilde yurda dönmelerini ve sadece AKP Hükümetinin zafiyetini saklamaya yönelik hukuka aykırı yayın yasağının bir an önce kaldırılmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Muhabir: Esra Altınmakas

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.