Gündem, arşiv

Banka şubesine "baltalı" baskın

İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan bir banka şubesine ellerinde balta ve bıçakla saldıran baba ve 2 oğlu, polis tarafından ikna edilince eylemlerine son verdi.

26.06.2014 - Güncelleme : 26.06.2014
Banka şubesine "baltalı" baskın

İZMİR

Çiğli ilçesindeki İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'nde (İASOB) bulunan bir banka şubesine ellerinde balta ve bıçakla saldıran baba ve 2 oğlu, polis tarafından ikna edilince eylemlerine son verdi. Eylemi gerçekleştiren kişi ve iki oğlu gözaltına alınırken, beraberinde bankaya getirdiği karısı ve 4 yaşındaki kızı da polis merkezine götürüldü. 

İASOB'da bulunan bir bankanın şubesinde çalışan ve müşterileri balta ve bıçakla rehin alan Erol D. (44) ve çocukları G.D (24) ve M.D (18), rehin tuttuğu kişileri bırakmasının ardından polis tarafından ikna edilmeye çalışıldı. Bu arada Özel Harekat Şube Müdürlüğü'ne bağlı operasyon ekipleri de olay yerine gelerek, olası bir operasyon için hazırlık yaptı. 

Eylemi gerçekleştiren Erol D'nin yanında, oğulları G.D. ve M.D'nin yanı sıra karısı Nesibe D. ve 4 yaşındaki kızı Y.D'nin de bulunduğunu belirleyen polis, zarar görmemeleri için ikna çalışmalarını sürdürdü. İkna çalışmaları sırasında çay verme bahanesiyle eylemcilere yaklaşan polis elinde balta bulunan G.D'yi etkisiz hale getirdi, Erol D. ile diğer oğlu ise bankaya kaçtı. Bankaya giren polis yetkilileri, Erol D. ile yaptıkları görüşmede eyleme son vermesi konusunda ikna etti. 

Bankadan çıkan Erol D, oğulları G.D. ve M.D. gözaltına alınırken, Nesibe D. ile Y.D. de İASOB Polis Merkezine götürüldü. Eylemcilerin götürülüşleri sırasında rehine yakınları tepki gösterirken, çevrede toplanan vatandaşlar da polisleri alkışladı. 

Çiğli'de balık tezgahı işleten Erol D'nin eşi Nasibe D'nin (43) polise verdiği ifadede, işlerin bozulması nedeniyle ev kiralarını ödeyemediklerini, çocuklarının ihtiyaçlarını karşılayamadıklarını bu nedenle kocasının sıkıntılı günler geçirdiğini, işlerinin bozulması nedeniyle bankadan 20 bin liralık kredi talebinde bulunduğunu anlattığı öğrenildi. Bankaya kredi çekmek için gittiklerini sandığını, kocasının eylem düşüncesinden habersiz olduğunu söyleyen Nesibe D'nin, kocasının bankayı soyma amacının olmadığını, kredi talebine bankadan olumsuz cevap alması üzerine cinnet getirdiğini savunduğu bildirildi. 

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın