Dolar
32.48
Euro
34.85
Altın
2,333.26
ETH/USDT
3,165.00
BTC/USDT
64,557.00
BIST 100
9,716.77
Gündem, arşiv

Jandarma Mobil Karakol Aracı tanıtıldı

Jandarmanın devriye hizmetlerini geliştirmek ve daha uzun süreli icra edilmesini sağlamak amacıyla üretilen Jandarma Mobil Karakol Aracı tanıtıldı.

15.06.2014 - Güncelleme : 15.06.2014
Jandarma Mobil Karakol Aracı tanıtıldı

EDİRNE 

Edirne'de, Jandarma Teşkilatı'nın kuruluşunun 175'inci yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, İl Jandarma Komutanı Albay Hakkı Çetin tarafından Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı ve basın mensuplarına araç hakkında bilgi verildi. 

Albay Çetin, Türkiye genelinde deneme amaçlı, 20 Jandarma Mobil Karakol Aracı üretildiğini söyledi. 

Mobil karakolun, 4 kişilik jandarma timinin her türlü ihtiyacını karşılayacak şekilde dizayn edildiğini anlatan Çetin, ''Normal karakoldaki muhabere sistemleri mobil araçta da yer alıyor. Buradaki bilgisayardan şahıs, kimlik ve araç sorgusu yapılabiliyor. Harekat merkezinden direkt mesaj alınıp gönderilebiliyor. Karakollarda hangi teknoloji kullanılıyorsa hepsi mobil karakolda da yer alıyor'' diye konuştu.

Çetin, mobil karakolların merkezden uzak bölgelere asayiş ve emniyeti sağlamak için giden jandarma ekiplerine büyük avantaj sağlayacağını belirterek, her türlü olaya bu araçla müdahale edilebileceğini vurguladı.

Albay Çetin, Edirne'ye gönderilen mobil karakolun, Enez ilçesindeki turistik bölgelerde görev yapacağını sözlerine ekledi.

Jandarma Mobil Karakol Aracı

Türkiye genelinde deneme amaçlı üretilen 20 Jandarma Mobil Karakol Aracı, son sistem teknoloji kullanılarak tasarlandı. 

Araçta iki dış, bir de iç kamera bulunuyor. Kameraları kayıtları anında merkeze gönderilebiliyor. Telsiz ve network sistemlerinin de kurulu olduğu araçlarda, ses ikaz siren sistemi de yer alıyor.

Dört kişilik personelin her türlü ihtiyacını karşılayacak mobil karakolda ayrıca 2 kişilik ranza sistemi, lavabo, tuvalet, klima, yemek masası, buzdolabı yer alıyor.

Muhabir: Hakan Mehmet Şahin

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın