Dolar
32.32
Euro
34.90
Altın
2,213.79
ETH/USDT
3,591.40
BTC/USDT
71,262.00
BIST 100
9,075.66
Gündem, arşiv

Bakanlardan ailelere ziyaret

Başbakan Yardımcısı Atalay ile bakanlar Ala ve Eker, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde eylem yapan ailelerle görüştü.

06.06.2014 - Güncelleme : 06.06.2014
Bakanlardan ailelere ziyaret

DİYARBAKIR

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, çocukları terör örgütünce kaçırıldığı için eylem yapan aileleri ziyaret etti.

Başbakan Yardımcısı Atalay ile bakanlar Ala ve Eker, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde eylem yapan ailelerle görüştü.

Bakanlar ailelerin taleplerini dinledi. Gözyaşları içerisinde çocuklarının fotoğraflarını Atalay, Ala ve Eker'e veren ailelerin "Çocuklarımızı istiyoruz", "Barış istiyoruz" taleplerine karşı, Atalay, ailelerin yaptığının yiğitçe bir tutum olduğunu söyledi.

Atalay, şöyle konuştu:

"Çocuklarınızı istiyorsunuz. Biz de sizin çocuklarınızı getirmek istiyoruz. Uğraşıyoruz. Esasen bizim amacımız, çözüm sürecinin hedefi, dağdakilerin hepsini evine getirmek. Bunun için uğraşıyoruz. Sadece çocukları değil, büyükleri de dağdan indirelim, evlerine gelsinler. Şu anda bunun için çalışıyoruz. Bugün burada yaptığımız toplantı da bunun içindi." 

Oturma eylemine katılan Leman Aydın, Atalay'a kaçılan 16 yaşındaki oğlu Vedat Aydın'ın gömleğini verdi. Atalay da kadına sarılarak üzüntüsünü paylaştığını söyledi.

Belediyeye ziyaret

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile İçişleri Bakanı Efkan Ala, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesini de ziyaret etti.

Diyarbakır'daki temaslarını sürdüren Bakanlar Ala ve Eker, beraberlerinde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem ve AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde çocukları terör örgütünce kaçırıldığı için eylem yapan aileler ile görüştükten sonra Büyükşehir Belediyesine geçti.

Burada Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı tarafından karşılanan Bakanlar Ala ve Eker, daha sonra makama geçti.

Basına kapalı gerçekleştirilen görüşmenin ardından Bakanlar Ala ve Eker, açıklama yapmadı. 

Ziyarete, Vali Mustafa Cahit Kıraç, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Doç. Dr. Zeynep Karahan Uslu, AK Parti Milletvekili Galip Ensarioğlu, İl Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, AK Parti İl Başkanı Aydın Altaç da katıldı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.