Dolar
32.32
Euro
34.91
Altın
2,206.42
ETH/USDT
3,585.70
BTC/USDT
71,038.00
BIST 100
9,058.58
Yaşam, arşiv

Devlet imkan sağlıyor çocuklar başarıyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının koruması ve bakımı altındaki çocuklar, kendilerine tanınan imkanları en iyi şekilde değerlendirerek eğitim, sanat ve sporda önemli başarılar elde ediyor.

23.04.2014 - Güncelleme : 23.04.2014
Devlet imkan sağlıyor çocuklar başarıyor

ANKARA - Merve Yıldızalp

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının koruması ve bakımı altındaki çocuklar, eğitim, spor ve sanatta önemli başarılar kazanıyor. Devletin tanıdığı imkanlar kapsamında 247 öğrenci yüksek öğrenime girmeye hak kazandı, çeşitli spor dallarında 3 bin 319 lisanslı sporcu yetişti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesinde AA muhabirine, koruma altındaki çocukların başarılarını anlattı. İslam, Bakanlık olarak bütün çocukların sağlık, eğitim ve kültür alanındaki haklarından en üst seviyede yararlanmaları amacıyla politikalar ürettiklerini belirtti.

"Geleceğin daimi sembolü ve güvencesi olan çocuklarımızın oyun oynarken gürültü yapma hürriyetini dahi sağlayan politikalar üretme arzusundayız" diyen İslam, Bakanlığın çocuğa yönelik hizmet sunma politikalarında son yıllarda önemli gelişmeler yaşandığını söyledi.

Yürütülen çalışmalarda çocuklara duyarlı ve aile odaklı hizmet sunmayı hedeflediklerini ifade eden İslam,  öncelikle aile yanında bakım hizmetlerinin temel ilke olarak benimsendiğini, evlat edinme ve koruyucu aile hizmetlerine hız verildiğini vurguladı.

Çocukların barınma şartlarının değiştirildiğini, çocuğun yetiştiği ortamın aile ortamına benzer şekilde düzenlendiğini ve koğuş tipi binalardan "çocuk evleri" sistemine geçildiğini hatırlatan İslam, "Çocuk evlerine geçen çocuklarımızın aidiyet duygusu ve özgüvenleri geliştirilerek topluma ve hayata hazırlanmaları sağlandı. Arkadaşlarını evlerinde ağırlayabilen, komşuluk ilişkileri kuran çocuklarımızın akademik, kültürel ve sportif başarılarının yükseldiğini görüyoruz. Özgüvenleri gelişen çocuklarımızın her alanda artan başarılarını mutlulukla paylaşıyoruz" diye konuştu.

"Üniversiteye girişte başarı oranı yüzde 64"

İslam, devlet korumasındaki çocukların eğitimdeki başarılarını rakamlarla anlattı. Korumaları altındaki 385 çocuğun geçen yıl Lisans Yerleştirme Sınavı'na (LYS) girdiğini, bunlardan 247'sinin yüksek öğrenime girmeye hak kazandığını, 67 kişinin 4 yıllık ve üzeri fakültelere, 180 kişinin de 2 yıllık meslek yüksek okullarına yerleştiğini belirten İslam, başarı oranının yüzde 64 olduğu söyledi.

 Seviye Belirleme Sınavı'na (SBS) giren 977 çocuktan 406'sının başarılı olduğunu, başarı oranının yüzde 42 olarak belirlendiğini dile getiren İslam, özel okula devam eden ve yeni kaydı yapılan 367 çocuk bulunduğunu ifade etti.

Bakan İslam, Türk Hava Kurumunun öncülük ettiği Uluslararası Hava Öğrenci Mübadelesi (IACE) programı kapsamında her yıl yapılan sınav ve mülakat sonrası başarılı olan öğrencilerin yurt dışına gönderildiğini anımsattı. Bu yıl düzenlenen IACE sınavına koruma ve bakım altında bulunan 13 gencin katıldığını dile getiren İslam, bunlardan ikisinin yazılı sınav ve mülakatlarda başarılı olduğunu söyledi. İslam, gençlerin, 22 Temmuz - 6 Ağustos tarihleri arasında Kanada'ya gitmeye hak kazandığını belirtti.

İslam, Aile ve Sosyal Politikalar Gençlik ve Spor Kulübü Derneği kapsamında 48 ilde futbol, voleybol, basketbol, masa tenisi, badminton, güreş, atletizm, judo gibi çeşitli spor dallarında 23'ü engelli, 24'ü milli sporcu olmak üzere toplam da 3 bin 319 lisanslı sporcu bulunduğunu kaydetti.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın