Dolar
32.31
Euro
34.87
Altın
2,194.50
ETH/USDT
3,577.00
BTC/USDT
70,589.00
BIST 100
8,994.47
Dünya, arşiv

Güney Kore'de batan feribotta ölü sayısı artıyor

Güney Kore'nin güney batı kıyısı açıklarında çarşamba meydana gelen feribot kazasında yaşamını yitirdiği kesinleşenlerin sayısı 64 oldu.

21.04.2014 - Güncelleme : 21.04.2014
Güney Kore'de batan feribotta ölü sayısı artıyor

SEUL

Güney Kore'nin güney batı kıyısı açıklarında çarşamba meydana gelen feribot kazasında yaşamını yitirdiği kesinleşenlerin sayısı 64 oldu.

Tamamen sulara gömülen Sewol feribotunun enkazındaki çalışmalarını sürdüren dalgıçlarının, 12 kişinin daha cesedini su yüzüne çıkarmasıyla ölü sayısının 64'e yükseldiği belirtildi. Feribotun enkazına sıkıştığı sanılan 240 kişiye ulaşmak için çalışmalar devam ediyor.

Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun-hye, feribotun kaptanı ile mürettebatının "affedilmesi mümkün olmayan, cinayetvari eylemlerde" bulunduklarını söyledi. Kaptanın ve mürettebatın yolculara oldukları yerde kalmalarını söylediklerini ancak kendilerinin insanları ölüme terk ederek gemiden ilk kaçanlar olduklarını kaydeden Park, "Bu ne yasal olarak ne de etik olarak akla hayale sığmıyor" dedi. 

Bu arada savcı Ahn Sang-don, kazanın hemen ardından feribottan ayrılan 2 ikinci kaptan, 1 üçüncü kaptan ve 1 makinistin daha gözaltına alındığını açıkladı. Feribotun kaptanı ile mürettebattan 2 kişi, ihmal suçlamasıyla daha önce tutuklanmıştı. 

Ahn, kaza ile ilgili soruşturmanın uzatılması için mahkemeden feribot görevlileri için tutuklama emri çıkarılması talebinde bulunacaklarını belirtti. Güney Kore yasaları gereğince mahkeme tarafından çıkarılan bir tutuklama emri olmadan şüpheliler sadece 48 saat gözaltında tutulabiliyor. 

Ülkenin güneyindeki Incheon kentinden turistik Jeju Adası'na giden 6,325 ton ağırlığındaki Sewol feribotu, çarşamba sabahı Byungpoong Adası'nın 20 kilometre açığında sahil güvenliğe yardım çağrısı gönderdikten sonra yan yatmış ve hızla soğuk sulara gömülmüştü.

Aralarında okul gezisine katılan 325 lise öğrencisinin de bulunduğu 470'ten fazla kişiyi taşıyan feribotun neden battığı henüz bilinmiyor. Feribotun, su altındaki bir kayaya çarpmış olabileceği düşünülüyor. 

Haftada iki kez Incheon-Jeju seferi yapan feribot, 1994'te Japonya'da üretilmişti. 146 metre uzunluğundaki ve 22 metre genişliğindeki feribot, 921 kişi, 180 araç ve 152 konteyner taşıma kapasitesine sahipti.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın