Dolar
32.48
Euro
34.93
Altın
2,334.41
ETH/USDT
3,154.00
BTC/USDT
64,585.00
BIST 100
9,716.77
Dünya, arşiv

Enkaza giren dalgıçlar cesetleri çıkarıyor

Arama kurtarma çalışmalarına katılan dalgıçlar, cesetleri su yüzüne çıkarmaya başladı. Ölü sayısının 56'ya yükseldiği belirtildi. Kayıp 250 kişiye ulaşma çalışmaları sürüyor.

20.04.2014 - Güncelleme : 20.04.2014
Enkaza giren dalgıçlar cesetleri çıkarıyor

MOKPO

Arama kurtarma çalışmalarına katılan 

Güney Kore'nin güney batı kıyısı açıklarında çarşamba meydana gelen feribot kazasında öldüğü kesinleşenlerin sayısı hızla artıyor. 

Arama kurtarma çalışmalarına katılan dalgıçların tamamen suya gömülen feribotun enkazında bir açıklık bulmasıyla cesetlerin birer birer su yüzüne çıkarılmaya başladığı ve ölü sayısının 56'ya yükseldiği belirtildi. Kayıp 250 kişiye ulaşma çalışmaları sürüyor.

Incheon kentinden turistik Jeju Adası'na yol alan "Sewol" adlı feribot, çarşamba sabahı erken saatlerde Byungpoong Adası'nın 20 kilometre açığında sahil güvenliğe yardım çağrısı gönderdikten sonra yan yatmış ve hızla sulara gömülmüştü.

Feribot, aralarında okul gezisine katılan 325 lise öğrencisinin de bulunduğu feribot 470'ten fazla kişiyi taşıyordu. Kaptanın ve 2 mürettebat olayda ihmalleri bulunduğu şüphesiyle önceki gün gözaltına alınmıştı.

Aileler öfkeli

Enkazdan cesetleri çıkarılan kurbanların defnedilmesine başlanırken, henüz yakınlarından haber alamayan ailelerin de Jindo adasında bir spor salonunda beklediği ifade edildi.

Öfkeli ailelerin, kurtarma operasyonunu yöneten yetkililerin kendilerini yeteri kadar bilgilendirmemekle suçluyor. Şikayetlerini Seul'deki Devlet Başkanlığına bizzat iletmek isteyen aileler ile buna engel olan polis arasında gerginlik yaşandığı kaydedildi. 

Incheon kentinden turistik Jeju Adası'na yol alan Sewol, çarşamba sabahı erken saatlerde Byungpoong Adası'nın 20 kilometre açığında sahil güvenliğe yardım çağrısı gönderdikten sonra yan yatmış ve hızla sulara gömülmüştü. Aralarında okul gezisine katılan 325 lise öğrencisinin de bulunduğu feribot 470'ten fazla kişiyi taşıyordu. 

Kaptan ve mürettebattan 2 kişi olayda ihmalleri bulunduğu şüphesiyle önceki gün gözaltına alınmıştı.

Güney Kore'deki son büyük feribot kazası 1993 yılında olmuş, feribotun batmasıyla 362 yolcudan 292'si hayatını kaybetmişti. 1970'teki Busan'dan Jeju'ya giden bir feribot batmış, kaza 323 can almıştı. 

Muhabir: Duygu Bayar Ekren

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın