Dolar
32.32
Euro
34.88
Altın
2,196.29
ETH/USDT
3,579.30
BTC/USDT
70,602.00
BIST 100
9,027.06
Gündem, arşiv

Erdoğan Hristiyanların Paskalya Bayramını kutladı

Başbakan Erdoğan, "Asırlar boyunca bir arada yaşadığımız, sevinç ve hüznümüzü paylaştığımız Hristiyan vatandaşlarımıza, Paskalya yortusu vesilesiyle esenlikler diliyorum" dedi.

19.04.2014 - Güncelleme : 19.04.2014
Erdoğan Hristiyanların Paskalya Bayramını kutladı

ANKARA

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Asırlar boyunca bir arada yaşadığımız, sevinç ve hüznümüzü paylaştığımız Hristiyan vatandaşlarımıza, Paskalya yortusu vesilesiyle esenlikler diliyorum" ifadesini kullandı.

Erdoğan, Hristiyanların Paskalya Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Mesajında, toplumların sevinç ve neşe kaynağı olan bayramların, yardımlaşmanın, dayanışmanın, paylaşmanın en güçlü şekilde tezahür ettiği müstesna günlerden olduğunu belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

"Paskalya yortusu da Hristiyanlık dinine mensup olanlar için müstesna bir nitelik taşımaktadır. Bu vesileyle asırlar boyunca bir arada yaşadığımız, sevinç ve hüznümüzü paylaştığımız Hristiyan vatandaşlarımıza, Paskalya yortusu vesilesiyle esenlikler diliyorum.

Tüm insanlığa karşı sevgiyi, saygıyı ve hoşgörüyü esas alan bir medeniyetin temsilcileri olarak bizler, ayrımcılığın her türüne karşı çıkmamızın yanı sıra farklılıkları zenginlik olarak telakki ediyoruz. Bu anlayışla farklı kilise ve gruplara mensup Hristiyan vatandaşlarımız başta olmak üzere, tüm Hristiyanların Paskalya yortusunu tebrik ediyor, kendilerini en içten duygularımızla selamlıyoruz."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın