Dolar
32.38
Euro
34.92
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,556.20
BTC/USDT
70,771.00
BIST 100
9,079.97
Dünya, arşiv

ÖSO Halep'te 30 rejim askerini öldürdü

Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı birliklerin Halep'te düzenlediği operasyonlarda 30 rejim askerinin öldürüldüğü bildirildi.

18.04.2014 - Güncelleme : 18.04.2014
ÖSO Halep'te 30 rejim askerini öldürdü

HALEP

Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı birliklerin Halep'te düzenlediği operasyonlarda 30 rejim askerinin öldürüldüğü bildirildi.

Halep'teki Tevhid Tugayı basın sorumlusu Salih Anadani, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ÖSO birliklerinin, Ramuse, Eski Halep bölgesi ile Hananu kışlası çevresinde Esed güçlerine karşı hafif ve ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda 30 rejim askerini etkisiz hale getirdiğini söyledi.

Operasyonlarda tank ve yerli yapım havan toplarının da kullanıldığını ifade eden Anadani, silahlı muhaliflerin, Esed güçlerinin konuşlandığı bölgeleri RPG roketatarlarla hedef aldığını kaydetti.

Tarihi Halep bölgesinde ÖSO birliklerinin dar sokaklar içerisinde ilerleyerek rejim güçlerinin bulunduğu merkezlere saldırdığını aktaran Anadani, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"ÖSO birlikleri bölgede duvarlardan açtıkları deliklerle rejim güçlerine hafif silahlarla saldırdı. Ağır vasıtaların kullanılamadığı yerlerde ise motosikletlerle hareket ediyorlar. Birlikler, rejim güçlerini şaşırtmak için birçok yerde lastik yaktı. ÖSO ile rejim güçleri arasında çıkan çatışmalarda çok sayıda muhalif hayatını kaybetti ve yaralandı. Silahlı muhalifler ayrıca Eski Halep bölgesinde kazdıkları tünelleri kullanarak Şam yönetimine bağlı birliklerin konuşlandığı siperleri havaya uçurdu." 

Eski Halep bölgesinde keskin nişancılardan korunmak için sokaklara kum torbaları yerleştirildiğini belirten Anadani, Esed güçlerinin, silahlı muhaliflere roket, havan topu ve tanklarla saldırdığını sözlerine ekledi. 

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın