Dolar
32.56
Euro
34.84
Altın
2,318.11
ETH/USDT
3,145.00
BTC/USDT
64,384.00
BIST 100
9,722.09
Dünya, arşiv

İsrail'in ihlalleri protesto edildi

Gazzeli onlarca genç, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerini protesto etmek amacıyla, "Aksa'yı Koruma Cuma'sı" adı altında yürüyüş düzenledi.

18.04.2014 - Güncelleme : 18.04.2014
İsrail'in ihlalleri protesto edildi

GAZZE

Gazzeli onlarca genç, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerini protesto etmek amacıyla, "Aksa'yı Koruma Cuma'sı" adı altında yürüyüş düzenledi.

"İntifada Gençliği Koalisyonu"nun çağrısı üzerine toplanan protestocular, İsrail-Gazze sınırında yer alan Naha Oz askeri geçiş noktasına doğru yürüyüşe geçti. Göstericiler, Kudüs ve Aksa'ya destek sloganları atarak, Arap ve İslam dünyasını Mescid-i Aksa için harekete geçmeye çağırdı.

İntifada Gençliği Koalisyonu sözcüsü Cemal Yagi yaptığı açıklamada, "Düşman İsrail'in,  Mescid-i Aksa'nın kırmızı çizgimiz olduğunu anlaması lazım. İsrail, tüm dünyanın gözü önünde Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerine devam ediyor. Biz Arap ve İslam dünyasından ciddi adım atmalarını bekliyoruz" dedi.

Öte yandan İsrail askerleri, yürüyüşe gerçek mermi ve göz yaşartıcı gazla müdahale etti. Olayda çok sayıda kişinin gazdan etkilendiği belirtildi.

İntifada Gençliği Koalisyonu, Kudüs ve Batı Şeria'daki gençlere, Mescid-i Aksa'ya destek yürüyüşü düzenleme çağrısı yapmıştı.

İsrail askerleri göstericilere müdahale etti

Bu arada, Filistin Halk Direniş Komitesi'nden yapılan yazılı açıklamada, askerlerin, Kefer Kadum, Belıyn, Nalin, Nebi Salih beldelerinde düzenlenen "Ayrım Duvarı" ve Yahudi yerleşim birimleri karşıtı gösterilere göz yaşartıcı gaz ve plastik mermi ile müdahale ettiği belirtildi.

Açıklamada ayrıca yabancı aktivistlerin de destek amacıyla katıldığı protestolarda, çok sayıda göstericinin atılan gazlardan etkilendiği kaydedildi.

Öte yandan Gazze'deki yerel kaynaklar, İsrail askerlerinin, Gazze'nin doğu sınırına yakın Filistin arazilerine ateş açtığını, tarlalarında çalışan çiftçilerin arazilerini terk etmek zorunda kaldığı olayda ölen ya da yaralanan olmadığını aktardı.

Gazze'deki Filistin hükümetinin Sağlık Bakanı Eşref el-Kudra da AA muhabirine yaptığı açıklamada, saldırıda 24 yaşındaki bir Filistinli gencin ayağından yaralandığını söyledi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın