Dolar
32.33
Euro
35.07
Altın
2,220.02
ETH/USDT
3,551.10
BTC/USDT
70,638.00
BIST 100
9,079.97
Gündem, arşiv

Gelibolu'da askeri birlikte patlama

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde bulunan 2'nci Kolordu Komutanlığı'na bağlı 18'inci Piyade Mekanize Tugayı'nda mühimmat patlaması oldu.

17.04.2014 - Güncelleme : 17.04.2014
Gelibolu'da askeri birlikte patlama

ÇANAKKALE

Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gelibolu ilçesinde bulunan  2'nci Kolordu Komutanlığına bağlı 18'inci Piyade Mekanize Tugayında planlı gece eğitimi yapıldığı sırada tank silahının roket türündeki mermisinde teknik bir arıza meydana geldiğini, bunun ardından merminin iki parçasından birinin 300 metre uzağa düştüğünü söyledi.

Meydana gelen patlamada 17 rütbeli personelin yaralandığını ifade eden Çınar, "Patlama parça tesiri yaralanmaya neden olmadı. Belki çok küçük parçalar personele gelmiş olabilir. Çoğunlukla yaşanan patlama sesi etkilemiş. Çok şükür askerlerimizin durumu çok iyi. Gece eğitim sırasında meydana gelen bir patlamadan yaralandılar. Kolordu komutanımızla görüştüm, hepsi yarın mesai başında olabilecek sağlıktalar" diye konuştu. 

Genelkurmay Başkanlığı : "Patlama TOW atışından sonra gerçekleşti"

Genelkurmay Başkanlığı, Gelibolu'daki askeri birlikteki patlamanın,  TOW silah atışı esnasında harp başlığıyla hedefe gitmesi gereken yakıt tankı ve roket motorunun lançerin içinde kalması ve ardından alev alarak parçalanmasından kaynaklandığını bildirdi. 

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, 2'nci Kolordu Komutanlığına bağlı Tugay Komutanlıklarının 18'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığının Gelibolu/Ortaköy'deki atış ve tatbikat alanında, dün icra edilen planlı gece tanksavar silah atışları esnasında kaza meydana geldiği belirtildi.  

Kazada dört subay, sekiz astsubay ve beş uzman erbaşın hafif şekilde yaralandığı bildirilen açıklamada, 15 hafif yaralı personelin ayakta tedavilerinin ardından taburcu edildikleri, iki hafif yaralı personelin tedavisinin ise devam ettiği, yaralılarda uzuv kaybı ve hayati tehlike bulunmadığı kaydedildi. 

Açıklamada, "TOW silah atışı esnasında harp başlığının mevzinin 300 metre ilerisine düştüğü, ancak patlamadığı, harp başlığı ile hedefe gitmesi gereken yakıt tankı ve roket motorunun ise lançerin içinde kaldığı, 30 saniye sonra alev alarak parçalandığı, parçalanma sonucunda mevzide bulunan ve atış sırasını bekleyen 17 personelimizin hafif şekilde yaralandığı belirlenmiştir" ifadesi kullanıldı. 

Genelkurmay Başkanlığı açıklamada, konuya ilişkin idari ve adli soruşturmanın başlatıldığını duyurdu.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın