Dolar
32.32
Euro
34.94
Altın
2,208.42
ETH/USDT
3,593.40
BTC/USDT
71,200.00
BIST 100
9,049.42
Dünya, arşiv

AİHM Berlusconi'nin başvurusunu reddetti

AİHM, eski İtalya Başbakanı Berlusconi'nin Avrupa Parlamentosu seçimlerine katılması yönünde yapılan başvuru reddedildi.

16.04.2014 - Güncelleme : 16.04.2014
AİHM Berlusconi'nin başvurusunu reddetti

ROMA

Avukat Ana Palacio'nun, vergi usulsüzlüğünden 1 sene hapis cezası ile 2 yıl kamu görevlerinden men cezası alan ve bu sürede hiçbir seçimde adaylığını koyamayacak Silvio Berlusconi'nin cezasının durdurulması için partisi Forza Italia'dan bir grup parlamenter ile bazı vatandaşlar adına yaptığı başvuru, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) tarafından reddedildi. 

İtalyan haber ajansı ANSA'nın haberinde, Palacio'nun AİHM'ye 39. madde kapsamında başvurduğu, mahkemenin ise Berlusconi'nin durumunun, 39. madde içinde değerlendirilemeyeceğine hükmettiği belirtildi.

Hayati risk veya fiziksel yetersizlik durumunda 39. maddenin mahkemeye herhangi bir insan hakkı ihlali varsa Avrupa Konseyi'ne üye ülkeyi uyarma hakkı verdiği ifade edilirken, Berlusconi'nin durumunun bu kapsamda olmaması nedeniyle böyle bir kararın çıktığı kaydedildi. 

Berlusconi, karara göre, 22-25 Mayıs'taki Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerinde aday olamayacak.

Berlusconi, partisi Forza Italia'nın Roma'daki genel merkezinde basın toplantısı düzenleyerek, AP seçimlerindeki adaylarını tanıtıp, partisinin programı hakkında bilgi verecek. 

Muhabir: Barış Seçkin

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın