Dolar
32.54
Euro
34.99
Altın
2,328.04
ETH/USDT
3,131.00
BTC/USDT
63,775.00
BIST 100
9,772.02
Gündem, Kurumsal Haberler, arşiv

Anadolu Ajansı "Ağ ve Sistem İzleme Merkezi" açıldı

Haber Akış Sistemi, Kurumsal Web sayfası, Abone Sistemi gibi kurumsal uygulamaların ve bölgelerde çalışan sistemlerin durumlarının gözlenmesine olanak tanıyan "Anadolu Ajansı Ağ ve Sistem İzleme Merkezi" hizmete girdi.

30.12.2013 - Güncelleme : 30.12.2013
Anadolu Ajansı "Ağ ve Sistem İzleme Merkezi" açıldı

ANKARA

Anadolu Ajansı "Ağ ve Sistem İzleme Merkezi", veri merkezinde bulunan sunucuların, Haber Akış Sistemi Kurumsal Web sayfası, Abone Sistemi gibi kurumsal uygulamaların ve bölgelerde çalışan sistemlerin durumlarının gözlenmesini sağlıyor. 

Sistem, SAP, e-posta, ve arşivlerimizin saklandığı medya depolama üniteleri gibi kritik bütün uygulamaların ve sunucuların izlenmesine de olanak tanıyor. Sistem sayesinde, ağ trafiğinin anlık olarak izlenmesi, olası siber tehditlerin belirlenmesi, zararlı yazılımların tespit edilmesine yönelik anlık gözlemler yapılabiliyor. Veri merkezinin sıcaklık ve nem değerleri ve enerji altyapısını oluşturan cihazların fiziksel durumlarının kontrollerine de imkan tanıyor. 

Yerli iş gücü ve sermaye ile üretilen izleme ve ekran kontrol yazılımından oluşan sistem, 7/24 çalışıyor. Sistem, alarm uyarılarını mail ve SMS yolu ile iletiyor. Belirli değerlerde önce sistem uzmanlarına, uyarı eşiği yükseldikçe ilgili yöneticilere mail yolu ile bilgi veriliyor. 

"Medya sektöründe birçok teknolojiye yatırım yapan kurum olduk"

Sistemin açılışını, Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk, sistem çalışanları ile birlikte yaptı.

Öztürk, açılışta yaptığı konuşmada, sistemin çok etkileyici olduğunu belirtti. Anadolu Ajansı olarak teknoloji konusunda çok ciddi yatırımlar yapıldığını ifade eden Öztürk, "İki yıldan beri, medya sektöründe birçok teknolojiye yatırım yapan kurum olduk. Hem haber yazılım sistemi, hem alt yapısı hem de sunucuları olmak üzere çok ciddi yatırımlar yapıyoruz" dedi.

Öztürk, Anadolu Ajansının uluslararası alandaki  yatırımlarına ağırlık verdiklerine vurgu yaparak,  şunları kaydetti:

"İki yıl içerisinde katettiğimiz mesafe son derece güzel. Teknoloji konusunda çok sıkıntımız vardı, ama 2014'te rahat edeceğiz inşallah ve haber çalışmalarımızı daha sağlıklı bir şekilde yürüteceğiz.

Avrupa, ABD ve Ortadoğu'da merkezler kurarak, hem yedekleme hem de servis ağımızı genişletmemiz gerekiyor. Bu konu ile ilgili de proje çalışmalarımız var. Bu sistemle birlikte, son derece teknolojik bir izleme sistemi kurmuş olduk. İnternet alt yapısından tutun saldırıya kadar her konuda uyarıda bulunacak bir sistem kurmuş olduk. İnşallah 2014'te Felaket Kurtarma Merkezi'ni tamamlayacağız. O da bizim çok önem verdiğimiz bir sistem, onu da kurduktan sonra daha fazla sağlıklı bir alt yapı olmuş olacak. Allah hayırlı uğurlu etsin."

"AA'nın bilgi teknolojileri departmanın önüne çok kişi gelecek"

Yazılımın Anadolu Ajansı ekibi tarafından geliştirilmiş olmasının mutluluk verici olduğunu vurgulayan Öztürk, "Beni en çok mutlu eden şey, kendi ekibimizin bu sistemi kurmuş olmasıdır" dedi.

Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizim, daha önce Haber Akademisi ile ilgili söylemiş olduğumuz bir şey vardı. 'Birkaç sene sonra insan yetiştirmek için bizim yanımıza gelecek' diye. Bu, başladı.

Şimdi, teknoloji konusunda da bunu söylüyorum. Birkaç sene sonra AA'nın bilgi teknolojileri departmanın önüne çok kişi gelecek. Geleceğe yatırım yapan bir kurum olduğumuz için, gelecekte daha iyi anlaşılacağımızı ümit ediyorum."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın