Gündem, arşiv

ABD Kongresi'nde iftar

ABD'deki Türki toplumunun çatı kuruluşlarından Türk Amerikan Birliği, ABD Kongresi'nde iftar verdi.

19.07.2013 - Güncelleme : 19.07.2013
ABD Kongresi'nde iftar

WASHINGTON

ABD'deki Türk toplumunun çatı kuruluşlarından Türki Amerikan Birliği (TAA), ABD Kongresi'nde iftar verdi.

Temsilciler Meclisi'nin çalışma binalarından Rayburn'de verilen yemeğe, Kongre üyeleri Sheila Jackson Lee, Danny Davis, eski senatör Richard Lugar, Kongre üyelerinin danışmanları, Azerbaycanlı milletvekilleri ve ABD'deki Türk toplumu üyelerinin aralarında yer aldığı çok sayıda davetli katıldı.

Gecede, 1977-2013 arasında Cumhuriyetçi Parti Indiana senatörü olarak 36 yıl Kongre'de görev yapmış deneyimli politikacı Richard Lugar'a, TAA Başkanı Faruk Taban tarafından kamu hizmeti ödülü takdim edildi.

Lugar, yemek öncesinde, ramazanın anlamına binaen dünyadaki açlık ve fakirliğe dikkat çeken bir konuşma yaptı.

AA muhabirinin sorularını da yanıtlayan Lugar, ramazanın, insanların kötü alışkanlardan arındığı, ailelerini daha çok düşündüğü ve onlarla bir araya geldiği, maneviyata ağırlık verdiği, en iyi davranışlarını sergilediği ve yerine getirmesi gereken sorumluluklarını hatırladığı bir zaman olduğunu belirtti.

Lugar, TAA'nın bu çok özel ayda düzenlediği iftar yemeğine katılmaktan heyecan duyduğunu ifade etti.

TAA Başkanı Faruk Taban da, AA'ya yaptığı açıklamada, geçen yıllarda ramazan ayı Kongre tatiline denk geldiği için böyle bir programı düzenlemelerinin zor olduğunu ancak bu yılki buluşmadan dolayı çok mutlu olduklarını dile getirdi.

ABD'nin tanınmış duayen senatörü Richard Lugar'ın da katılımıyla programın daha da renkli geçtiğini ifade eden Taban, "Ramazanın hoşgörü, dostluk, kardeşlik, tekrar kendimizi yenilemeyle alakalı konseptine de uygun bir program olduğunu ümit ediyoruz" dedi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın