Yaşam, arşiv, arşiv

Türk askerleri de strateji oyununda

Tüm dünyada oyunseverlerden büyük ilgi gören Arma 2 bilgisayar oyununa, yüklenen Türkçe yamayla SAT, SAS, Jandarma Özel Harekat askerleri ile bordo bereliler de dahil oldu.

25.11.2012 - Güncelleme : 25.11.2012
Türk askerleri de strateji oyununda

AKSARAY - Muzaffer Çağlıyaner

Dünyada milyonlarca kişi tarafından oynanan First Person Shooter (FPS) strateji oyunu Arma 2: Arrowhead'e sonradan yüklenen Türkçe yamayla oyundaki karakterlere SAT, SAS ve bordo bereli askerler de eklendi. Oyunda Türk askerlerini tercih eden oyun meraklıları, teröristlerle mücadele ediyor.

FPS türü oyunseverlerden ilgi gören Arma 2: Arrowhead'de, istenilen bir ülkenin askeri olunabiliyor ve verilen görev tamamlanmaya çalışılıyor. Amerika Birleşik Devletleri çıkışlı oyun için kendilerine Turkish Mod Team (TMT) adını veren bir grup, Türkiye'ye uygun yama hazırladı. Oyuna sonradan yüklenen Türkçe yamayla Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı Su Altı Taarruz (SAT), Su Altı Savunma (SAS), Jandarma Özel Harekat mensupları ile komando ya da bordo berelilerle oyun oynanabiliyor. Askerlere verilen görevler arasında ise bölücü teröristlere yönelik operasyonlar yer alıyor. 

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
FPS
Bu haberi paylaşın