Dolar
32.55
Euro
34.93
Altın
2,332.55
ETH/USDT
3,176.10
BTC/USDT
64,838.00
BIST 100
9,716.77
Yaşam

Yaşlı ve engellilerin bakımı için işbirliği protokolü imzalandı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Deutsche Elit Akademie AG arasında, bakım hizmetlerindeki standartların, Almanya'daki standartlarla akreditasyonunu sağlayan işbirliği protokolü imzalandı.

13.10.2015 - Güncelleme : 13.10.2015
Yaşlı ve engellilerin bakımı için işbirliği protokolü imzalandı

ANKARA

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Deutsche Elit Akademie AG arasında, Türkiye'deki yaşlı ve engellilerin bakım hizmetlerindeki standartların, Almanya'daki standartlarla akreditasyonunu sağlayan işbirliği protokolü imzalandı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşen Gürcan, bakanlık binasında gerçekleştirilen protokol imza töreninde yaptığı konuşmada, engelli ve yaşlı bakım alanlarında daha iyi hizmet modelleri geliştirebilmek amacıyla, Almanya'nın yetkin kuruluşlarından birisiyle protokol imzalamak üzere bir araya geldiklerini söyledi.

Ulusal Yaşlanma Eylem Planı'nın 2003 yılında uygulamaya girdiğini anımsatan Ayşen Gürcan, şöyle devam etti:

"Bakanlığımıza bağlı 130 huzurevi ve yaşlı bakım rehabilitasyon merkezinde, 12 bin 181 yaşlımıza bakım hizmeti verilmektedir. 2005'ten itibaren yaşlı ve engelli bakımı konusunda önemli adımlar attık. Gururla söylemek isterim ki bu atılan adımlarla engelli ve yaşlı bakımında önemli mesafeler katettik ve iyi bir noktaya geldik."

Engelli ve yaşlı hizmetlerinde gelinen noktayı yeterli görmediklerini, daha iyisini yapmaya çalıştıklarını vurgulayan Bakan Gürcan, şunları kaydetti:

"Alman akreditasyon fizibilite ve raporlama kuruluşu olan Elit Akademie ile yapılan bu protokol, bu amaca matuftur. Bu işbirliği bize standartlarımızı, kalitemizi yükseltme, kurumsal potansiyelimizi ve kapasitemizi geliştirme imkanı sunacaktır. Engelli ve yaşlı bakımının en iyi biçimde olması, kamu özel sektör işbirliği ve dayanışmasıyla mümkündür. İmzalanan protokolle, Türkiye'deki resmi ve özel engelli ile yaşlı kuruluşlarının akreditasyon sürecini başlatarak, ülkemizin bakım konusunda bölgesinde ve dünyada cazibe merkezi haline gelmesini murat ediyoruz. Amacımız, engelli ve yaşlı bakımında kalite ve yüksek standarttır. İmzalanan protokolle yapacağımız işbirliğiyle bunu yakalayacağımıza inanıyorum."

"Bizde de yaşlı bakımı büyük bir sorun"

Deutsche Elit Akademie AG Başkanı Rudiger Schilke de Almanya'da ileri eğitim ve araştırma alanlarında faaliyet  gösteren bir eğitim kurumu olduklarını ifade etti. 

Üniversiteler, devlet kurumları ve özel sektörle işbirliği yaptıklarını anlatan Schilke, "Burada bizim için en önemli nokta bir ağ oluşturmak ve Türkiye'deki sorunları tespit edip, bu sorunu Almanya'daki en iyi uzmanlarla çözmektir. Türkiye'de de yaşlılara refakat ve bakım noktasında bir sorun olduğunu tespit ettik. Bizde de yaşlı bakımı büyük bir sorun. Almanya bu konuda tek başına başarılı değil. Bu nedenle de tüm Avrupa'ya yayılarak bir ağ oluşturup, bu soruna çözüm getirmek ve Türkiye'nin de bu çözümün bir parçası olmasını istiyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından Rudiger Schilke ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşar Vekili Ebubekir Şahin, işbirliği protokolünü imzaladı.


Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.