Gündem

PKK'nın Nusaybin'e verdiği zarar ortaya çıktı

Mardin'in Nusaybin ilçesinde ilan edilen sokağa çıkma yasağının kaldırılmasının ardından terör örgütü PKK mensuplarının ilçeye verdiği tahribat gün yüzüne çıktı.

Ömer Yasin Ergin, Nazmi Akyol, Hasan Namlı  | 26.11.2015 - Güncelleme : 27.11.2015
PKK'nın Nusaybin'e verdiği zarar ortaya çıktı

Diyarbakır

DİYARBAKIR

Mardin'in Nusaybin ilçesinde ilan edilen sokağa çıkma yasağının kaldırılmasının ardından terör örgütü PKK mensuplarının ilçeye verdiği tahribat gün yüzüne çıktı.

Güvenlik güçleri tarafından ilçede teröristlerce kurulan barikatların kaldırılması, açılan hendeklerin kapatılması, patlayıcı tuzaklarının etkisiz hale getirilmesi için 13 Kasım'da ilan edilen yasak kapsamında 14 gündür operasyonların sürdüğü ilçede, yasağın kaldırılmasıyla teröristlerin ilçeye verdiği tahribat ortayı çıktı.

Teröristlerin saldırılarında, ev ve iş yerlerinin yanı sıra cami ile bir halı kursuna da zarar verdiği görüldü. Saldırıda roketatar mermisinin isabet ettiği Seyyidler Camisi'nde büyük hasar oluştu.

İlçede günler sonra evlerinden çıkabilen vatandaşların terör örgütü mensuplarının kurduğu barikatlar ve kazdığı hendeklerden dolayı yürümekte dahi zorlandığı görüldü.

Terör saldırılarından ve teröristlerin baskılarından rahatsızlık duyan bazı vatandaşlar, can güvenliği endişesiyle çocuklarıyla hendek ve barikatların bulunduğu mahallelerden ayrılıyor.

Uzun süre evlerinde mahsur kalan bazı çocuklar evlerinin önünde teröristlerce kazılan hendek ve kurulan barikatları oyun alanı olarak kullanıyor.

İlçede bir sokağa bırakılan insan görünümündeki korkuluğun teröristlerce güvenlik güçlerine hedef şaşırtmak amacıyla kullanıldığı değerlendiriliyor.

"Ne evimiz ne iş yerimiz kaldı"

Teröristlerin saldırılarında ilçede hizmet veren halı kursu da zarar gördü.

Halı kursu öğreticilerinden A.G, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olayların herkesin yaşamını etkilediğini belirterek, "Devlet çatısı altında çalışıyoruz. İşçilerimiz var, biz varız. Bu olaylar hepimizi etkiledi. Herhalde hepimiz işsiz kaldık. Kursta öğretici olarak 3 kişi görev yapıyoruz ve toplam 30 öğrencimiz var" dedi.

Kursiyerlerden N.A. ise halı kursunun aynı zamanda iş yerleri olduğunu belirterek, buradan gelir elde ettiklerini vurguladı.

"Burası bizim her şeyimizdi. Ev kirasını buradan ödüyorduk. Artık hiçbir şeyimiz kalmadı. Gırtlağımıza kadar borç içindeyiz. Burası gitti ne yapacağız şimdi? İki aile birlikte yaşıyoruz. Ne evimiz ne iş yerimiz kaldı" diyen N.A, mağduriyet yaşadıklarını aktardı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.