Dolar
32.37
Euro
34.95
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,526.20
BTC/USDT
70,000.00
BIST 100
9,092.12
Gündem

Nusaybin'de 22 terörist etkisiz hale getirildi

Mardin'in Nusaybin ilçesinde, terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda, 22 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Halil İbrahim Sincar  | 26.11.2015 - Güncelleme : 27.11.2015
Nusaybin'de 22 terörist etkisiz hale getirildi

Diyarbakır

MARDİN

Mardin'in Nusaybin ilçesinde, sokağa çıkma yasağının ilan edilmesinin ardından terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda, 22 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, 13-26 Kasım tarihleri arasında ilçede gerçekleştirilen operasyonlarda, 22 terörist etkisiz hale getirildi, 2 terörist de yaralı ele geçirildi. 3 polisin yaralandığı operasyonlar sırasında 5 vatandaş hayatını kaybetti, 18 vatandaş da yaralandı. Gözaltına alınan 2 kişi tutuklandı, 2 kişi ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Operasyonlarda, 116 barikatın kaldırıldığı ve hendeğin kapatıldığı, 42 perde ve brandanın kaldırıldığı, barikat olarak kullanılan 4 tır ile bir kamyonun bulunduğu yerden kaldırıldığı, 27 tuzaklanmış bomba düzeneğinin kontrollü şekilde imha edildiği aktarıldı. 

Ayrıca, teröristlerin güvenlik güçlerine yönelik 22 el yapımı patlayıcı, 33 roketatarlı saldırı düzenlendiği, teröristlerin sözde karargah olarak kullandıkları iki çadırın kaldırıldığı kaydedildi.

Bu kapsamda, 111 ayrı adreste yapılan aramalarda, 2 patlatılmaya hazır el yapımı patlayıcı, 4 el bombası, çok sayıda bomba yapımında kullanılan malzeme, sağlık malzemeleri, 25 balistik yelek, başta kalaşnikof olmak üzere çeşitli silahlara ait çok sayıda fişek, örgütsel doküman ve örgüt mensuplarına ait kıyafetler ile temel gıda malzemelerinin ele geçirildiği ifade edildi.

Teröristlerce tuzaklanan patlayıcıların infilak ettirilmesi sonucu elektrik iletim hatlarında ağır hasarlar meydana geldiği, bu hasarlarla ilgili onarım çalışmalarına titizlikle devam edildiğinin vurgulandığı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bölgemizde yaşayan vatandaşların huzur ve güven içerisinde yaşamalarını sağlamak amacıyla bölücü terör örgütü mensuplarıyla mücadele kapsamında yürütülen faaliyetlere kararlılıkla devam edilecektir. Vatandaşlarımızın sokağa çıkma yasağına uyma noktasında gösterdikleri hassasiyet ve sabır için teşekkür ederiz."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın