Dolar
32.38
Euro
34.99
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,524.90
BTC/USDT
69,636.00
BIST 100
9,089.25
Gündem

Başbakan Davutoğlu'nun kitabı Bulgarcaya çevrildi

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kaleme aldığı "Stratejik Derinlik" isimli kitabı, Bulgaristan'da da kitapseverlerle buluştu.

İhvan Radoykov  | 26.11.2015 - Güncelleme : 27.11.2015
Başbakan Davutoğlu'nun kitabı Bulgarcaya çevrildi

Sofya

SOFYA

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kaleme aldığı "Stratejik Derinlik" adlı kitabının Bulgarca çevirisi, Bulgaristan Bilimler Akademisi (BAN) tören salonunda okuyuculara tanıtıldı.

Baskısını Doğu-Batı Yayınevinin yaptığı kitabın tanıtımında konuşan Bulgaristan Kültür Bakanı Todor Tanev, Davutoğlu ile iki kez görüştüğünü anımsatarak, "Düşünür ve strateji uzmanı olan meslektaş ve akranımı hep güler yüzlü olarak gördüm, tebessümü ise daima samimidir" dedi.

"Siyaset buyurmayan saf bilim"

Doğu-Batı Yayınevinin sahibi Lüben Kozarev ise kitabın tanıtımının Bulgaristan Bilimler Akademisi salonunda yapılmasının, esere verilen değerin bir göstergesi olduğunu belirterek, konuklara hitaben, "Elinizde siyaset buyurmayan, saf bilim tutuyorsunuz" diye seslendi.

Kitabın Bulgarcaya çevirisine destek veren Türkiye'nin Sofya Büyükelçisi Süleyman Gökçe, "Stratejik Derinlik" kitabının Türkiye'de 100'e yakın baskısı olduğunu, daha önce Yunanca, Sırpça, Arnavutça, Romence ve İtalyanca olarak yayımlandığını, İngilizce baskısının da piyasaya çıkmak üzere olduğunu bildirdi.

Muhabir: İhvan Radoykov


Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.