Dolar
32.49
Euro
34.94
Altın
2,333.01
ETH/USDT
3,167.00
BTC/USDT
64,850.00
BIST 100
9,716.77
Gündem

Ankara'daki saldırıyla ilgili 2 PKK'lı gözaltında

Ankara'daki terör saldırısından önce Twitter'dan "Bomba Ankara'da patlayacak" paylaşımında bulunulan "@DrBereday" hesabıyla ilgili terör örgütü PKK üyesi olduğu tespit edilen 2 kişi gözaltına alındı.

14.10.2015 - Güncelleme : 15.10.2015
Ankara'daki saldırıyla ilgili 2 PKK'lı gözaltında

ANKARA

Ankara'daki terör saldırısından önce sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan "Bomba Ankara'da patlayacak!.." paylaşımında bulunulan "@DrBereday" hesabıyla ilgili, terör örgütü PKK üyesi olduğu tespit edilen 2 kişi gözaltına alındı.

AA muhabirinin emniyet yetkililerinden edindiği bilgiye göre, Ankara'daki terör saldırısından 9 saat önce "@DrBereday" kullanıcı adlı bir hesaptan, " 'Bomba' Ankara'da patlayacak!..", "IŞİD Ankara’da patlatmasın?!" ve "Ankara'da yapılacak eylemde IŞİD adı alında müdahele olabilir. Bunu engellemenin yolu Sol örgütlerin direct müdahalesidir. PKK yok bu işte" mesajları atıldı.

Emniyet Genel Müdürlüğünün patlamaya ilişkin başlattığı soruşturma kapsamında, kamuoyunda tartışmalara yol açan sosyal medya hesapları da ayrı bir başlık olarak incelendi. 

2012'den beri aktif olan ve saldırının gerçekleştiği gün kullanıcısı tarafından kapatılan hesapla ilgili başlatılan incelemeyi kısa sürede tamamlayan emniyet yetkilileri, terör örgütü PKK üyesi oldukları öne sürülen 2 kullanıcıyı gözaltına aldı.

Çok sayıda eyleme katıldı

Gözaltına alınan Diyarbakır doğumlu Erhan Ö'nün (44) bölücü terör örgütünün çok sayıda eylemine katıldığı, daha önce 2 kez gözaltına alındığı belirlendi. Zanlının, söz konusu hesabı birinci derecede bir yakınının telefonu üzerinden kullandığı tespit edildi.

Gözaltına alınan Suruç nüfusuna kayıtlı Mehmet P'nin (35) ise 2013 yılında yargılandığı davada, Kobani'de bomba eğitimi aldığının tanık ifadeleriyle kayıtlara geçtiği, 2013-2014 yılları arasında söz konusu davadan dolayı tutuklu kaldığı belirlendi.

Zanlının, 7 Haziran seçimlerinde bir siyasi partiden aday adayı olduğu da tespit edildi.

Muhabir: Serdar Açıl

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın