Gündem

Adana'da polis aracına uzun namlulu silahlı saldırı

Adana'da motosikletteki iki kişi tarafından uzun namlulu silahla açılan ateş sonucu iki polis şehit oldu. Polisler hastaneden evrak almaya gidiyordu.

29.09.2015 - Güncelleme : 29.09.2015
Adana'da polis aracına uzun namlulu silahlı saldırı

ADANA

Adana'da ekip aracına silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda iki polis şehit oldu.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Dağlıoğlu Mahallesi'ndeki özel hastanenin yakınında devriye gezen polis aracına motosikletle yaklaşan iki kişi tarafından uzun namlulu silahla ateş açıldı.

Saldırıda yaralanan iki polis memuru, özel hastaneye kaldırıldı. Polislerden Süleyman Çakır şehit oldu, Bircan İlhanlı ameliyata alındı. Daha sonra Bircan İlhanlı da şehit oldu.

Hastaneden evrak almaya gidiyorlardı

Şehit polislerin bir soruşturma için özel hastaneye evrak almaya gittikleri ve Dağlıoğlu Polis Merkezinde görevli oldukları belirtildi.

Vali'den açıklama

Adana Valisi Mustafa Büyük, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek ile saldırıda yaralanan İlhanlı'nın kaldırıldığı Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesine gelerek, yetkililerden bilgi aldı.

Büyük, gazetecilere yaptığı açıklamada, 20.10 civarında adli rapor almak için gittikleri özel hastaneden çıkışta Dağlıoğlu Polis Karakolu ekibine silahlı saldırı düzenlendiğini belirtti.

Büyük şunları kaydetti:

"Maalesef saldırı sonucunda ilk aşamada bir şehidimiz oldu, ikinci memur arkadaşımız hastanede, ameliyat sonrasında maalesef onu da kaybettik. Bu olayla ilgili ilk bilgilere göre, terör örgütünün bir saldırısı olduğu anlaşılıyor. Şüphelilerle ilgili ilimizde ve özellikle o bölgede çok geniş çaplı operasyonlara başlandı. En kısa süre içinde bu saldırıyı yapanlarla ilgili yakalama işleminin yapılacağı ümidi içindeyiz."

Polis teşkilatına, ülkeye ve şehir sakinlerine başsağlığı dileyen Büyük, "İlimizde ikinci saldırı, Pozantı'daki saldırıdan sonra. Onun acısını yaşıyoruz ama milletin birliği ve beraberliği bozulmayacak, hukuk içinde her türlü cevabı en katı şekilde gerçekleştirecektir. Biz de bu çaba içindeyiz" diye konuştu.

Büyük, gazetecilerin sorusu üzerine şehit polislerin ikisinin de Adanalı olduğunu söyledi.

Öte yandan, polis ekipleri, saldırının gerçekleştirildiği Dağlıoğlu Mahallesi'nde helikopter destekli operasyon başlattı.

"Amaçlarına ulaşamayacaklar"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Twitter hesabından Adana'da polis aracına yönelik silahlı saldırıya ilişkin, "Bu hain saldırılara karşı hepimiz daha güçlü, bir, beraber olarak cevap vereceğiz. Birbirimize daha çok kenetlendikçe bu saldırılarla hedeflenenler amacına asla ulaşamayacak" değerlendirmesinde bulundu.

Şehitler toprağa verildi 

Saldırıda şehit olan komiser Süleyman Çakır, Ceyhan ilçesinde, polis memuru Bircan İlhanlı, Kozan ilçesinde toprağa verildi.

Adana Valiliği bahçesinde düzenlenen törenin ardından İlhanlı'nın naaşı, memleketi Kozan ilçesinin Pekmezci Mahallesi'ndeki babaevine getirildi.

Burada "helallik" alınmasının ardından mahalle mezarlığına götürülen İlhanlı'nın cenazesi, İl Müftüsü Arif Gökçe'nin kıldırdığı cenaze namazının ardından defnedildi. 

Cenaze törenine şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Adana Valisi Mustafa Büyük, 6. Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Osman Erbaş, askeri ve mülki erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Komiser Süleyman Çakır'ın cenazesi de ilk olarak Ceyhan ilçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde babaevine getirildi. "Helallik" alınmasının ardından cenaze, Türk bayraklarıyla donatılan Abdulkadir Ağa Camisi'ne götürüldü.

Güçlükle ayakta duran Çakır'ın eşi Nazlı, babası Ali, annesi Meryem Çakır ve yakınlarını polisler teskin etmeye çalıştı.

Nazlı Çakır, cenaze namazı öncesi yerinden kalkıp "Yanında olmak istiyorum" diyerek eşinin Türk bayrağına sarılı tabutunun bulunduğu cenaze aracının yanına geldi ve aracın kapısına yaslanıp ağladı.

Daha sonra ise İlçe Müftüsü Nazmi Söğüt tarafından cenaze namazı kıldırıldı.

Söğüt, namazın ardından yaptığı konuşmada, "Peygamberlik ve şehitlik makamını Allah dilediğine verir. Bu kişinin kendi tercihi değildir. Bu münasebetle bu kardeşiniz, bu kutsi makamlardan birini Rabbimizin lütfuyla hak etti. Allah taksiratını affetsin" dedi.

Törene Vali Yardımcısı Cengiz Horozoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Aytekin Şahin, Ceyhan Kaymakamı Mustafa Ünlüsoy, Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, askeri ve mülki erkan ile vatandaşlar katıldı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın