Dolar
32.50
Euro
34.83
Altın
2,338.83
ETH/USDT
3,113.30
BTC/USDT
63,368.00
BIST 100
9,699.70
Spor, spor gündemi, Futbol, Dünyadan Spor

Türk futbolcudan Çin'e tepki

Geçen sezonu Kasımpaşa'da geçiren Alpaslan Öztürk Çin takımlarından aldığı transfer teklifini reddetmesiyle ilgili "Müslüman kardeşlerimizi canlı canlı soyan bir ülkede nefes almam uygun değil" dedi.

29.06.2015 - Güncelleme : 29.06.2015
Türk futbolcudan Çin'e tepki

İSTANBUL

Belçika doğumlu Türk futbolcu Alpaslan Öztürk, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda Çin'den gelen tekliflere "Alacağım paranın yüzde 10'unu Doğu Türkistan'daki Müslümanlara ve Türklere bağışlayacağım" demesi üzerine, kulüplerin transferinden vazgeçtiğini duyurmuştu.

Alpaslan Öztürk, AA muhabirine konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Alpaslan, bu mesajı hiçbir şekilde polemik oluşturmak için paylaşmadığını vurgulayarak, "Ben söyleyeceğimi söyledim. Hiç bir şekilde şov, rant veya başkalarına gösteriş içerisinde bir mesaj olmamıştır. Sadece facebook hesabımdan arkadaşlarıma, beni takip eden ve sevenlere bir mesaj ilettim. Hiçbir şekilde bunun buralara geleceğini düşünmedim. Ben söyleyeceğimi söyledim ve olay ortada" ifadelerini kullandı.

Teklif geldiği zaman kesinlikle Çin'e gitmek gibi bir niyetinin olmadığını dile getiren 22 yaşındaki futbolcu, "Müslüman soydaşlarımızı, müslüman kardeşlerimizi canlı canlı soyan bir millette, ülkede benim nefes almam uygun değildir. Böyle düşündüm, böyle karar verdim. Her gün televizyonlarda ve gazetelerde görüyoruz. Oruç tuttuğu için Uygur Türkleri katlediliyor" şeklinde konuştu.

Çin'i yaptıkları için kınadığını vurgulayan Alpaslan, "Müslüman oldukları ve oruç tuttukları için katliam yapan bir ülkeyi kınıyorum. Teklif geldiğinde de kesinlikle gitme taraftarı değildim. Orada yaşama isteğim olmadığı için bu şartları koştum. Transfer konusu da kapandı" değerlendirmesinde bulundu.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın