Dolar
32.38
Euro
35.06
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,535.10
BTC/USDT
70,101.00
BIST 100
9,116.70
Spor, spor gündemi, Futbol

Fenerbahçe'ye kupa şoku

Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanşında Bursaspor'a 3-0 yenilen Fenerbahçe, kupadan elendi.

21.05.2015 - Güncelleme : 21.05.2015
Fenerbahçe'ye kupa şoku

İSTANBUL

Yarı final turunun ilk maçında rakibini deplasmanda 2-1 yenerek elde ettiği avantajı kullanamayan sarı-lacivertli takım, Kadıköy'de seyircisi önünde çıktığı mücadelede 33. dakikada Volkan Şen, 75. dakikada Fernandao ve 84. dakikada Şamil Çinaz'ın attığı gollerle kupaya veda etti. 

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki yenilginin ardından taraftarlar teknik direktör İsmail Kartal kulüp yönetim kuruluna tepki gösterdi. 

Kartal'a ilk tepki, takım 2-0 yenik durumdayken maçın son dakikalarında Meireles'in yerine Hasan Ali Kaldırım'ı oyundan almasıyla geldi. Tribünlerden Kartal için "istifa" tezahüratları yapılırken, taraftarlar daha sonra yönetim kurulunu istifaya çağırdı. 

Selçuk'un geri pasları ıslıklandı

Fenerbahçeli taraftarlar, ilk yarının son dakikalarında üst üste iki geri pası yapan Selçuk Şahin'i ıslıkladı. 

Bursaspor 33. dakikada 1-0 öne geçtikten sonra geri paslarında tribünlerden zaman zaman ıslık sesleri duyulmaya başlandı. Selçuk iki pozisyonda topu geriye atınca tribünlerden tepki gördü.  

Selçuk 61. dakikada yerini Mehmet Topuz'a bıraktı. Bu değişikliğin ardından maça sol kanatta başlayan Alper Potuk orta alana geçti. Mehmet Topuz sağ kanatta görev alırken bu bölgedeki Kuyt sol kanada geçti. 

Maçın 83. dakikasında Meireles'in yerine Hasan Ali Kaldırım oyuna dahil edildi. 

Bu arada Fenerbahçeli futbolcu Kadlec 78. dakikada ikinci sarı kart sonrası kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı. 

Emenike'ye tepki

Maçın 64. dakikasında oyundan alınan Emenike tribünlerden tepki gördü. 

Bir pozisyondan sonra yaşadığı sakatlığın ardından oyundan alınması için kenara işaret eden Emenike, teknik heyetle konuştuktan sonra maça devam etti. Nijeryalı forvet daha sonra yerini Webo'ya bıraktı. Emenike oyundan alınırken tribünlerden tepkili sesler yükseldi. 

Bu sezon 4 kez karşılaştılar

Fenerbahçe bu sezon ligde ve kupada Bursaspor ile yaptığı 4 maçta 2 galibiyet, 1'er yenilgi ve beraberlik aldı. 

Süper Lig'de deplasmanda rakibiyle 1-1 berabere kalan, iç sahada 1-0 kazanan sarı-lacivertliler, Ziraat Türkiye Kupası mücadelelerinde ise deplasmanda 2-1 kazanıp Kadıköy'de 3-0 kaybetti. 

Muhabir: Serdal Kalaycı

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.