Spor, spor gündemi, Futbol, Dünyadan Spor

FIFA'nın yılın kalecisi adayları belirlendi

FIFA ile Uluslararası Profesyonel Futbolcular Birliği tarafından belirlenen "yılın 11'i" için 5 kaleciden oluşan aday liste açıklandı.

24.11.2014 - Güncelleme : 24.11.2014
FIFA'nın yılın kalecisi adayları belirlendi

CENEVRE

 Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) ile Uluslararası Profesyonel Futbolcular Birliği (FIFPro) tarafından belirlenen "yılın 11'i" için 5 kaleciden oluşan aday liste açıklandı.

FIFA'nın yaptığı açıklamada, yılın 11'ine seçilecek kaleci için beş kişiye indirilen adaylar arasında, geçen yıl ödülü kazanan Almanya'nın Bayern Münih ekibinin kalecisi Manuel Neuer, ödülü 2008-2012 yıllarında 5 yıl üst üste kazanan İspanya'nın Real Madrid takımı file bekçisi Iker Casillas ile ödülü 2006 ve 2007 yıllarında kazanan ve ödülün ilk kez verilmeye başlandığı 2005 yılından bu yana FIFA yılın 11'i aday listelerinde kendisine yer bulan İtalya'nın Juventus takımının kalesini koruyan Gianluigi Buffon da yer aldı.

FIFA'nın internet sayfası üzerinden yapılan oylama 1 Aralık'a kadar sürecek.

Yılın en iyi ilk 11'i, İsviçre'nin Zürih kentinde 12 Ocak 2015'te yapılacak FIFA Altın Top Gala Töreni'nde açıklanacak. Galada ayrıca, kadınlar ve erkeklerde yılın en iyi futbolcularının yanı sıra, erkek ve kadın futbolunun en iyi teknik direktörleri de ilan edilecek.

FIFA Yılın En İyi 11'ine aday 5 kaleciden oluşan liste şöyle:

Manuel Neuer - Almanya (Bayern Münih)

Claudio Bravo - Şili (Barcelona) 

Thibaut Courtois - Belçika (Chelsea) 

Iker Casillas - İspanya (Real Madrid) 

Gianluigi Buffon - İtalya (Juventus)

Muhabir: Fatih Erel

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın