Dolar
32.41
Euro
35.09
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,576.00
BTC/USDT
71,003.00
BIST 100
9,079.97
Spor, spor gündemi, Futbol, arşiv

Çok iyi bir seri performans yakaladık

Beşiktaş Teknik Direktörü Bilic, "Çok iyi bir seri, performans yakaladık. Umarım bu yarınki maça yansıyacak ve buradan İstanbul’a iyi bir sonuçla mutlu bir şekilde döneceğiz" dedi.

01.10.2014 - Güncelleme : 01.10.2014
Çok iyi bir seri performans yakaladık

LONDRA

UEFA Avrupa Ligi C Grubu'nda yarın deplasmanda Tottenham Hotspur ile karşılaşacak Beşiktaş'ta, teknik direktör Slaven Bilic, iyi bir performans yakaladıklarını dile getirerek "Umarım bu yarınki maça yansıyacak ve buradan İstanbul’a iyi bir sonuçla mutlu bir şekilde döneceğiz" dedi.

Bilic, maçın oynanacağı White Hart Lane Stadı'nda düzenlendiği basın toplantısında, Avrupa kupaları ve UEFA Avrupa liginin parçası olabilmenin harika olduğunu belirterek "Burada bulunmak, burada oynama şansını elde etmek gerçekten çok güzel. Yarın gruptaki ikinci maçımıza çıkacağız. Yarınki maç hem bizim hem de Tottenham için gerçekten çok önemli. Kuradan sonra da söylemiştim. Biz sadece katılmak için burada değiliz, üst turlara ilerlemek için buradayız" diye konuştu.

Hırvat teknik direktor, yarınki maçla ilgili beklentilerinin çok yüksek olduğunu ifade ederek şöyle devam etti: 

"“Büyük bir takıma karşı oynayacağız ama özellikle Arsenal’e karşı gösterdiğimiz performans özgüvenimizi oldukça yükseltti. Büyük takımlara karşı neler yapabileceğimizi gösterdi. Bunun tabii ki belirli bir anlamı var ama çok da büyük bir anlamı yok çünkü nihayetinde yarın yeni bir maça çıkıyor olacağız. Çok iyi bir seri, performans yakaladık. Umarım bu yarınki maça yansıyacak ve buradan İstanbul’a iyi bir sonuçla mutlu bir şekilde döneceğiz.”

"Özgüvenimiz yüksek"

İki takımın da yeteri kadar iyi performans sergilediğini anlatan Bilic, şunları kaydetti:

"Bizim için ya da onlar için daha memnun edici sonuçlar çıkabilir. Tottenham gerçekten iç sahada iyi oynayan bir takım, son yıllarda büyük harcamalar yaptılar, büyük beklentileri var. Böyle değerlendirildiklerinde favori olarak görülebilirler ancak biz de onların Türkiye’deki dengiyiz. Özgüvenimiz oldukça yüksek, iyi bir takımımız var, iyi performanslar gösteriyoruz ve bizim de burada kazanmak için çok ciddi bir şansımız var."

Hırvat teknik adam, Ersan Gülüm ve Mustafa Pektemek’in sakatlıklarına ve bu oyuncuların yarınki maçta yer alıp almayacaklarına yönelik bir basın mensubunun sorusuna ise "Her iki isim de planlarımız dahilinde. İkisinin de ilk 18’de olacağı neredeyse kesin. Belki birini ilk 11’de kullanabiliriz. Sadece birkaç idman kaçırdılar. Zaten sakatlık öncesinde, sezon öncesinde kamp döneminde yeteri kadar antrenman yaptılar. Sezon başında yeteri kadar maç oynadılar. Bu koşullar altında yarın için yüzde 100 diyemem ama onları kullanma ihtimalimiz var” cevabını verdi.

Bilic, Beşiktaş’ın yarınki maçta ne gibi önlemler alacağının sorulmasına ilişkin olarak da ucuz goller yemelerinin kendilerinin kötü bir takım savunmaları olduğu anlamına gelmediğini belirterek şunları söyledi:

"4 maçta 2 gol, şampiyon olmaya çalışan, şampiyonluk hedefiyle oynayan bir takım için ortalama bir sayı. Umarım yarın bu konuda farklı bir şekilde seyredecek oyun. Yarınki maçın senaryosu da son birkaç maçta iç sahada oynadığımız maçlardan farklı bir şekilde gelişecek. Çok önemli iki unsur var. Bunlardan birincisi: Zemin burada gerçekten harika. İyi pas yapmaya çok elverişli. Bu son derece farklı bir durum olacaktır bizim için. İkincisi: Oyun çok daha açık olacak. Çünkü iç sahada oynadığımız birkaç maçta sürekli olarak geri yaslanan takımlara karşı oynadık. Yarın böyle olmayacak"

"Elimden geleni yapıyorum"

Basın toplantısında Bilic'in yanında bulunan Beşiktaş'ın Senegalli futbolcusu Demba Ba da yarın için çok özel bir beklentisi olmadığını dile getirerek, "Yarın ben şundan eminim: Bizim taraftarlarımızın sesi, Totthenham’ın taraflarının sesinden daha fazla çıkacaktır” değerlendirmesinde bulundu.

Her gün daha iyi ve daha sıkı çalıştığını kaydeden Demba Ba, "Sakatlık sonrası yüzde 100 seviyeyi tekrar yakalayabilmek için elimden geleni yapıyorum ve bu süreç gayet iyi ilerliyor. Umarım çok kısa bir sürede yüzde yüze çıkacağım" dedi.

Beşiktaş hazırlıklarını tamamladı

Öte yandan Beşiktaş, yarın İngiliz ekibi Tottenham Hotspur ile oynayacağı maçın hazırlıklarını White Hart Lane Stadı'nda yaptığı antrenmanla tamamladı.

Teknik direktör Bilic yönetimindeki çalışmanın ilk 15 dakikasından görüntü alınmasına izin verildi. Beşiktaşlı futbolcular, antrenmanın bu bölümünde koşu, ısınma hareketleri ve bireysel pas çalışması yaptı. İdmanın basına kapalı bölümünde ise taktik ağırlıklı çalışma yapıldığı öğrenildi.

Muhabir: İnci Gündağ

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın