Spor, spor gündemi, Futbol, arşiv, arşiv

Ezeli rekabette 114. randevu golsüz tamamlandı

Spor Toto Süper Lig'in 2. haftasında Trabzon Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanan Trabzonspor-Fenerbahçe karşılaşması 0-0 sona erdi.

14.09.2014 - Güncelleme : 14.09.2014
Ezeli rekabette 114. randevu golsüz tamamlandı

TRABZON

11. dakikada Fatih Atik'in ceza alanı sol çaprazından kullandığı serbest atışta, direkt kaleye doğru giden top az farkla üstten auta çıktı.

36. dakikada Constant'ın ara pasında, savunmada Mehmet Topal'dan sıyrılan Waris'in ceza yayı üzerinden yerden şutunda, kaleci Mert Günok, yatarak topun sahibi oldu.

40. dakikada Diego'nun ceza alanı dışından sert şutunda Onur'un kontrol edemeyerek göğsünden seken topu savunma uzaklaştırdı.

45. dakikada Caner'in ceza yayı üzerinden kullandığı serbest vuruşta, top kaleci Onur'un sol üst tarafından auta gitti.

47. dakikada Fatih Atik'in sağdan ortasında, altı pas içerisinde uygun durumdaki Yatabare, kötü bir kafa vuruşuyla topu üstten auta gönderince bordo-mavililer, önemli bir fırsatı gole çeviremedi.

57. dakikada Trabzonspor, bir kez daha gole yaklaştı. Medjani'nin orta alandan kullandığı serbest atışta, ceza alanı içinde Yatabare, göğsüyle topu kontrol etti. Bu futbolcunun rakibinin önünden dönerek vuruşunda, kaleci Mert Günok, müdahalesine rağmen iki ayağının arasından geçerek çizgi önünde boşta kalan topu kontrol etti.

60. dakikada Mehmet Topal'ın ceza alanı dışından yerden şutunda, kaleci Onur Recep Kıvrak'ın müdahale edemediği top yan direğe çarparak auta çıktı.

66. dakikada Sefa Yılmaz'ın sağdan ortasında, ceza alanı içinde Yatabare'nin gelişine şutunda top yandan auta gitti.

67. dakikada Mustafa Akbaş'tan sıyrılan Diego'nun ceza alanı dışından sert şutunda, top az farkla direğin yanından auta çıktı.

Kalan dakikalarda da gol olmayınca karşılaşma 0-0 eşitlikle tamamlandı.

Galibiyet hasretine son veremedi

Trabzonspor, "Üç Büyükler" karşısında 875 günlük galibiyet hasretine son veremedi.

"Üç Büyükler" olarak adlandırılan Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray karşısında oynadığı son 17 maçta galip gelemeyerek bu takımlar karşısında kötü gidişatına son vermek isteyen bordo-mavililer, yine sahadan istediği sonuçlarla ayrılamadı.

Resmi maçlarda son galibiyetini, 21 Nisan 2012'de Süper Final şampiyonluk grubunun 2. haftasında Beşiktaş'ı sahasında 1-0 yenerek alan bordo-mavili ekip, bu galibiyetin ardından üst üste yaptığı 18'inci resmi maçtan da galibiyet çıkaramadı.

Bu süreçte "Üç Büyükler"le 17 lig, bir de Türkiye Kupası finali olmak üzere 18 maç oynayan Karadeniz ekibi, 9 mağlubiyet, 9 beraberlik aldı. 

Fenerbahçe'nin ilk puan kaybı

Fenerbahçe, bu sezon ilk deplasmanından beraberlikle ayrılarak, sezonun ilk puan kaybını ikinci haftada yaşadı.

Ligin ilk haftasında sahasında Kardemir Karabükspor'u 3-2 mağlup ederek lige iyi bir başlangıç yapan sarı-lacivertliler, Galatasaray'ın puan kaybettiği haftada rakibinin önüne geçme avantajını kullanamadı.

İlk hafta deplasmanda Kayseri Erciyesspor ile berabere kalan Trabzonspor, ikinci maçından da 1 puanla ayrılarak ligde teknik direktör Vahid Halilhodzic ile iki hafta sonunda galibiyetle tanışamayarak 2 puanda kaldı.

"Trabzonspor'un kazanamaması yazık oldu"

Trabzonspor Teknik Direktörü Vahid Halilhodzic, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, Trabzonspor'un galibiyeti yeterince hak ettiğini savunarak, "Defansif anlamda Fenerbahçe'yi iyi kontrol edebildik. Mehmet Topal'ın uzaktan bir şutu dışında Fenerbahçe pek fırsat bulamadı, yaratamadı" diye konuştu.

Kendilerinin ise etkili gol pozisyonları bulduğunu ifade eden Halilhodzic, "Maç esnasında 5 net fırsat aldım not olarak. 5-6 tane de acele şekilde buluşturduğumuz fırsatlar oldu. Biraz daha sakin, beceriyle halledilseydi golü bulabilirdik. Bu akşam Trabzonspor'un kazanamaması biraz yazık oldu. Maçı kazanarak başkanımız İbrahim Bey ve taraftarlarımıza hediye etmek istiyorduk ama maalesef yazık oldu" ifadelerini kullandı.

Oyuncularının buna rağmen çok iyi bir maç çıkarttığını düşündüğünü dile getiren Halilhodzic, şöyle devam etti:

"Onları tebrik ediyorum. Unutmamamız gereken bir konu ise WarisYatabare gibi oyuncular bir idmanla bu maça çıktı. Takıma yeni geldiler, bir idman yaptıktan sonraFenerbahçe karşısına çıktılar. Eksik olan oyuncuları da o yüzden not alalım. Eksik oyunculara, takıma yeni katılan oyunculara, uyum sürecine rağmen yine bu neticeden memnun olalım. Bu süreçten sonra Trabzonspor, kendi yüzünü gösterecek. Biz çalışmaya devam edeceğiz. Siz 2-3 ay sonra gerçek Trabzonspor'u göreceksiniz."

"En iyi takıma karşı oynadık"

Halilhodzic, futbolda en zor olanın gol atmak olduğunu söyleyerek, şöyle konuştu:

"Oyuncular, gol atmak istediler, başaramadılar. Kalecinin bacak arasından geçen topu hatırlatayım, çizgide durdu. Zemin biraz daha ıslak olmuş olsa top filelerdeydi. Ben de hücum oyuncusuydum. Kendine güvenin ne olduğunu biliyorum. Bu akşam oynayan iki oyuncu o kadar fırsat buldu aslında, ilk defa gelmişler, bir idmanla çıkmışlar. Türkiye'nin en iyi takımına karşı oynadık, bunu unutmamak lazım. O yüzden bu akşam oyuncularımı, gösterdikleri mücadeleden dolayı tebrik ediyorum."

Halilhodzic, "takımda ne kadar kalabileceği" yönündeki soru üzerine, "İki ay boyunca çok çalıştım. İbrahim Bey benim arkadaşım. Ben onun için geldim. Ne kadar süre kalırım Türkiye'de henüz bilmiyorum. Tabi ki Türkiye'ye seviyorum, yaşamayı, kalmayı seviyorum. Siz de biliyorsunuz, birçok önemli teklifler geldi bana. İki ayda takım oluşturduk, 2-3 ay sonra Trabzonspor daha kuvvetli olacak. Trabzonspor'un lig ve Avrupa'da çok güzel bir sezon geçirmesini istiyorum. Sonraki gidişatı bilmiyorum, bakarız" yanıtını verdi.

Trabzonspor'un savunma oyuncusu Mustafa Akbaş ise "Sahadan 1 puanla ayrıldık ama kesinlikle 3 puanı almak istediğimiz bir maçtı. Defansı çok iyi yaptık, takım olarak pozisyon vermedik" dedi.

Fenerbahçe cephesi

 

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Trabzonspor karşısında futbol oynamaya, pozisyon üretmeye, sonuca gitmeye çalışan bir Fenerbahçe'nin olduğunu söyledi.

 

Kartal, 0-0 sona eren maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, maçın başından sonuna kadar oyunun kontrolünün ellerinde olduğunu belirterek, "Trabzon'a bu kadar senedir futbolculuk, antrenörlük hayatımda geliririm, ilk defa bu kadar iyi olmayan zeminde futbol oynamaya çalıştık. Futbol oynamaya, pozisyon üretmeye, sonuca gitmeye çalışan bir Fenerbahçe vardı" dedi.

 

Trabzonspor'un kendi yarı alanına kapandığını ifade eden Kartal, rakiplerinin kendilerinden kapacakları top ile hızlı ve çabuk oyuncularla kontrataktan sonuca gitmeye çalıştığını kaydetti.

 

Trabzonspor Teknik Direktörü Vahid Halilhodzic'in Cezayir Milli Takımı'ndan böyle oyun sistemine alışık olduğunu bildiğini dile getiren Kartal, şöyle devam etti:

 

"Trabzonspor'un böyle oynayacağını tahmin ediyorduk. Rakibin arkasında boşluk bulamadık, bize alan bırakmadılar. Bunun için çok fazla pozisyona giremedik. Birkaç pozisyona girdik. Bizim yaptığımız hatalardan hızlı hücuma çıkarak pozisyon buldular. Sonuç olarak gergin ortam yoktu. Oyuncular elinden geleni yaptı. İyi mücadele ettiler. Böylesine zor deplasmandan bir puanla ayrıldık. Oyuncularımı da Trabzonsporlu oyuncuları da tebrik ederim."

 

Kartal, fazla pozisyon bulamamalarına ilişkin bir soru üzerine, "Bize fazla alan bırakmadılar. Saha zemini istenilen düzeyde değildi. Mehmet Topal'ın haricinde ceza alanı dışından 3-4 şut vardı, bunlar maalesef kaleyi bulmadı. Bunları pozisyon saymıyoruz. Üretmemiz gereken pozisyonları üretemedik" ifadelerini kullandı.

Muhabir: Selçuk Kılıç/Zafer Sel

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın