Dolar
32.38
Euro
35.06
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,530.90
BTC/USDT
70,101.00
BIST 100
9,115.49
Spor, spor gündemi, Futbol, Dünyadan Spor

Kral Kupası bugün sahibini bulacak

İspanya Kral Kupası finalinde, Real Madrid ve Barcelona takımları bugün akşam karşılaşacak.

15.04.2014 - Güncelleme : 15.04.2014
Kral Kupası bugün sahibini bulacak

MADRİD 

 İspanya'da sezonun ilk kupası, bugün akşam Valencia'nın Mestalla Stadı'nda oynanacak maçta sahibini bulacak. İspanya Kral Kupası finalinde, Real Madrid ve Barcelona takımları, 7. kez karşı karşıya gelecek.

"El Classico"ya sahne olacak final öncesinde, Real Madrid'deki sakat futbolcular, Barcelona'da "Tata" lakaplı teknik direktör Gerardo Martino'nun geleceği, ezeli rekabet ve kazanma arzusu öne çıkıyor. Real Madrid'de sakat futbolcular Cristiano Ronaldo ve Marcelo'nun forma giyemeyeceği maçın kadrosunda, takımla çalışmalara yeni başlayan Sergio Ramos yer alıyor.

Final maçı öncesinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti, "İnanılmaz bir kalitesi olan bir futbolcudan yoksun olacağız ama kim bilir belki de Ronaldo'nun olmaması bizi daha fazla motive eder. Onsuz oynadığımız maçlarda daha fazla koşup, daha çok birlikte oynadık" dedi. 

"Final olduğu için fazladan motivasyona ihtiyaç duymuyoruz. Bu finali kazanmanın tek yolu, kendi kimliğimizle oynamak" diyen İtalyan çalıştırıcı, final maçının penaltılara kalma olasılığı nedeniyle penaltı çalışmaları da yaptıklarını belirtti. Ancelotti, "Ancak bu fiziksel değil psikolojik bir olay" diye konuştu.

Real Madrid'in kaptanı kaleci İker Casillas da "Bu zamana kadar büyük bir kupa turnuvası çıkardık. Şimdi pastanın üzerine vişneyi koymak istiyoruz. Büyük futbolcuların sahada olacağı, titreten bir maç olacak. Kazanacağımıza dair inancımız var, kupaya sahip olmak istiyoruz" ifadelerini kullandı. 

Barcelona'nın son iki maçta yenilgi almasının final maçında hiçbir anlama gelmediğini, farklı bir maç olacağını belirten Casillas, kazanmak için maç sonuna kadar koşmaları, mücadele etmeleri ve baskılı oynamak zorunda olduklarını bildiklerini kaydetti.

 Barcelona cephesi

Barcelona'nın "Tata" lakaplı teknik direktörü Martino ise düzenlediği basın toplantısında daha çok geleceğiyle ilgili sorulara maruz kaldı. "Kral Kupası'nı kazanamazsa sezon sonunda kesinlikle Barcelona'dan ayrılacağı" iddialarıyla ilgili Tata, "Beni rahatsız etmiyor. Her şeyden bağımsız olarak, sonuç ne olursa olsun benim sezon analizim olumlu olmayacak. Çünkü diğer kupalar da var. Burada olmanın bedeli bu. Profesyonel anlamda büyümeye devam etmek istiyorum. Burada her şey bir geçiş döneminde ama bununla yaşamı öğrenmeliyim. Sağlıklı ve samimi eleştiriler de var, böyle olmayanlar da" değerlendirmesini yaptı.

Kral Kupası'nın "bir kupa olmasından dolayı önem arz ettiğini, diğer kupalarla kıyaslama yapmaya gerek olmadığını ve finallerin kazanmak için oynandığı felsefesine sahip olduğunu" vurgulayan Tata, her şeye rağmen Kral Kupası'nı kazansalar bile bunun sezonu kurtarma anlamına gelmediğini vurguladı.

Tata, Messi ile ilgili sorulara da "Takım olarak ne kadar güçlü olursak o kadar fazla kazanma olasılığımız olur. Messi'nin üzerinde zaten yeteri kadar yük var ve her yıl bu, artıyor. Onun için çok zor bir durum. Tüm bunları aşabilmek için kafa olarak çok güçlü ve alçak gönüllü olmanız gerekiyor" yanıtını verdi.

Barcelonalı futbolcu Andres İniesta da "İki maç arka arkaya yenildikten sonra ' bugünkü bir final' diyerek ayırmak elbette zor. İşler yolunda gitmediği zaman çöküyorsun, ağlıyorsun, acı çekiyorsun ama daha sonra ayağa kalkıyorsun. Şu anda kafamızda final ve kupadan başka hiçbir şey yok. Büyük bir maç çıkaracağımıza ikna olmuş bir şekilde sahaya çıkacağız. Eğer kupayı kazanmak istiyorsak en iyi futbolumuzu oynamamız gerekiyor. Takımın buna gücü var. Taraftarımız, kulüp ve bizim içim mutluluk verecek bir final. Bu finali kazanmaktan başka düşüncemiz yok" diye konuştu.

Kral Kupası'nı en fazla kazanan kulüp, 26 kezle Barcelona oldu. Katalan takımını 23 kez ile Athletic Bilbao, onu da 18 kez ile Real Madrid takip etti. Kral Kupası finalinde bu zamana kadar 6 kez El Clasico finali oynandı. Bu finallerde 3 kez Barcelona, 3 kez Real Madrid galip geldi. 

Öte yandan İspanya futbol tarihinde, 227 "El Clasico" maçında Real Madrid'in 90, Barcelona'nın 89 galibiyeti bulunuyor. 

Mestalla Stadı'ndaki Real Madrid-Barcelona maçı, TSİ 22.30'da başlayacak.

Muhabir: Şenhan Bolelli

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.