Dolar
32.34
Euro
34.87
Altın
2,220.97
ETH/USDT
3,567.80
BTC/USDT
70,830.00
BIST 100
9,079.97
Ekonomi

Gurbetçinin cep telefonu kayıt süresi uzatıldı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Bilgin, yurt dışında yaşayan vatandaşların, Türkiye’ye seyahatlerinde mobil telefonlarını 120 güne kadar kayıt yaptırmadan kullanabileceklerini bildirdi.

09.10.2015 - Güncelleme : 09.10.2015
Gurbetçinin cep telefonu kayıt süresi uzatıldı

ANKARA - ARİFE YILDIZ ÜNAL

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, yurt dışında yaşayan vatandaşların Türkiye’ye seyahatlerinde mobil telefonlarını 60 gün yerine 120 güne kadar kayıt yaptırmadan kullanabileceklerini söyledi.

Bilgin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Almanya'da düzenlenen buluşmada yurt dışında yaşayan vatandaşlara, Türkiye’ye seyahatlerinde mobil telefonların kullanımı konusunda müjde verdiğini anımsatarak, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun (BTK) Elektronik Kimlik Bilgisini Haiz Cihazların Kayıt Altına Alınmasına Dair Yönetmelikte değişiklik yapılması kararı aldığını söyledi.

Söz konusu yönetmelik değişikliğinin kısa sürede Resmi Gazete’de yayımlanacağını belirten Bilgin, yapılan değişiklikle yurt dışından yolcu beraberinde getirilen mobil cihazların kayıt altına aldırılması için söz konusu yönetmelikle düzenlenen ve 60 gün olan azami sürenin 120 güne çıkartıldığını ifade etti.

Bilgin, düzenlemeden Türkiye'ye turist olarak gelen diğer ülkelerin vatandaşlarının da yararlanacağını ve mobil telefonlarını 120 gün süreyle kayıt ettirmeden kullanma imkanına kavuşacaklarını kaydetti.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın