Dolar
32.48
Euro
34.92
Altın
2,326.34
ETH/USDT
3,141.80
BTC/USDT
64,021.00
BIST 100
9,794.19
Ekonomi

Cumhurbaşkanı'nın 'zeytin hasadı' üreticileri umutlandırdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Burhaniye'de zeytin toplaması ve yağ çıkarma işlemini izlemesi, zeytinyağının tüketiminin artmasını ve tanıtımına ağırlık verilmesini isteyen üreticilerin umutlarını yeşertti.

Suat Salgın, Serhat Buğra Şenkökcü  | 01.12.2015 - Güncelleme : 01.12.2015
Cumhurbaşkanı'nın 'zeytin hasadı' üreticileri umutlandırdı

Balıkesir

BALIKESİR - SUAT SALGIN / SERHAT BUĞRA ŞENKÖKCÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hafta sonu Balıkesir ziyareti kapsamında Burhaniye'de bir bahçede zeytin toplaması ve Ayvalık'taki fabrikada yağ çıkarma işlemini izlemesi, zeytinyağının kişi başına yıllık 2 litre civarında olan tüketiminin artmasını ve tanıtımına ağırlık verilmesini isteyen üreticileri umutlandırdı.

Pelitköy Mahallesi Muhtarı Hasan Vural, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mahallede bir zeytinlikte hasatta çalışan işçilerin yanına gelerek onlarla sohbet ettiğini söyledi.

"Sayın Cumhurbaşkanımızdan özür diliyorum"

Ayvalık'taki fabrikanın sahibi Ahmet Sucu da Erdoğan'ın ziyaretinin, ekonomik anlamda sancılı bir dönem geçiren zeytin sektöründe umutları yeşerttiğini dile getirdi.

Zeytin ve zeytinyağı sektöründe ilgiye, tanıtıma ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Sucu, şöyle devam etti:

"Bizler, 'İspanya cumhurbaşkanı zeytinyağı reklamlarına çıkıyor da bizim büyüklerimiz neden zeytinyağıyla ilgilenmiyor' diye hayıflanırdık ama bugüne kadar böyle düşündüğümüz için Sayın Cumhurbaşkanımızdan özür diliyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız, reklama çıkmadı, geldi, kendisi zeytini ağaçtan, yerden topladı. Bizzat başında durarak zeytinin, zeytinyağına dönüşüm sürecine tanık oldu. Aslında bu, zeytinyağı sektörü için çok güzel bir tanıtım ve reklam"

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin bahçesine Ayvalık'tan zeytin ağacı

Sucu, Türkiye'de kişi başına yıllık zeytinyağı tüketiminin ortalama 2 litre civarında olduğunu söyledi. Bu ortalamanın pek çok ülkede daha fazla olduğunu ifade eden Sucu, Yunanistan'da 21 litreyi bulduğuna dikkati çekti.

Ahmet Sucu, fabrikasının bahçesine koydukları ahşaptan yapılmış 4 büyük saksıya birer zeytin ağacı diktiklerini, zeytin bulunan bu ağaçların bakımını özenle sürdürdüklerini ifade ederek, bunları yeterli seviyeye gelince Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne dikilmek üzere Ankara'ya göndereceklerini sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.