Dolar
32.49
Euro
34.88
Altın
2,330.40
ETH/USDT
3,155.60
BTC/USDT
64,565.00
BIST 100
9,716.77
Ekonomi, arşiv

ABD'den çiftçilere online eğitim

ABD'deki Maryland Üniversitesi öğretim üyeleri, Diyarbakır ve Şanlıurfa'daki çiftçilere skype üzerinden uzaktan eğitim veriyor.

01.07.2012 - Güncelleme : 01.07.2012
ABD'den çiftçilere online eğitim

DİYARBAKIR - Sema Kaplan/Aziz Aslan

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki çiftçiler, tarım alanındaki son teknolojik gelişmeler ve uygulamaları internet aracılığıyla binlerce kilometre uzaklıktaki ABD'li akademisyenlerden öğreniyor. 
HasNa Vakfı ve Kalkınma Merkezi Derneği'nce hazırlanan proje kapsamında Amerika Birleşik Devletleri'ndeki (ABD) Maryland Üniversitesi'nin öğretim üyeleri Diyarbakır ve Şanlıurfa'daki çiftçilere skype üzerinden uzaktan eğitim veriyor.
1950'lı yıllarda Türkiye'den göç ederek Amerika'ya yerleşen Gülistan ailesinin kızı Nevzer Stacey ve oğulları Bülent Gülistan'ın 15 yıl önce Türkiye'ye faydalı olmak için kurdukları HasNa Vakfı'nın Kalkınma Merkezi Derneği ile kurduğu iletişim sonucu Maryland Üniversitesi'nden sebzecilik ve uzaktan eğitim konusunda yetkin bir ekip Türkiye'ye gelerek bölgedeki köylerde incelemelerde bulundu.
İnceleme sonucu elde edilen analiz ışığında hazırlanan 26 bin dolar bütçeli ''Sebzecilikte Uzaktan Eğitim'' projesi kapsamında önceden belirlenen Diyarbakır'ın Güleçoba ve Karabahçe köyleri ve Ayşat Mezrası ile Şanlıurfa'nın Siverek ilçesine bağlı Karabahçe köyündeki çiftçilere yönelik eğitime başlandı.
İlk 2'si Güleçoba ve Karabahçe köyünde, 3'ü ise dernekte düzenlenen eğitimlerde Maryland Üniversitesi'nden öğretim üyeleri skype üzerinden çiftçilerle görüşerek interaktif eğitim verdi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın