Dolar
32.32
Euro
34.92
Altın
2,207.30
ETH/USDT
3,575.30
BTC/USDT
70,774.00
BIST 100
9,056.49
Ekonomi, arşiv, arşiv

Marmara'daki doğalgaz için yeni kuyu

Marmara Bölgesi'ndeki doğalgaz varlığının belirlenmesi ve söz konusu rezervin ülke ekonomisine kazandırılması amacıyla yeni kuyu açılacak.

02.08.2015 - Güncelleme : 02.08.2015
Marmara'daki doğalgaz için yeni kuyu

ANKARA - GÖKSEL YILDIRIM

Marmara Bölgesi'ndeki doğalgaz varlığının belirlenmesi ve bu rezervin ülke ekonomisine kazandırılması amacıyla Kırklareli'de yeni kuyu açılacak.

Amity Oil Int. Pty. Ltd. Merkezi Avustralya Türkiye-Ankara Şubesi tarafından Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesi, Karaağaç Köyü sınırları içerisindeki yaklaşık 5 bin metrekare alanda doğalgaz arama faaliyeti yapılacak.

Arama faaliyetlerinin yapılacağı saha, doğalgazın oluşması için gerekli jeolojik veriler dikkate alınarak belirlendi. 

Şirket, proje kapsamında Güney Reis Dere 1 adlı arama kuyusu ile doğalgaz arama faaliyeti gerçekleştirecek.  

Proje ile Marmara Bölgesi'ndeki doğalgaz varlığı belirlenerek, var olan doğalgaz rezervi ile Türkiye ekonomisine katkı sağlanacak, bölgede istihdam imkanı artacak.

Doğalgaz arama faaliyetleri 112 gün sürecek ve sondaj çalışması sonunda doğalgaz bulunması halinde kuyuda üretime geçilecek. Çalışmalar 24 saat boyunca 3 vardiya şeklinde sürdürülecek.  

Söz konusu projede 28 kişinin çalışması planlanıyor. 

500 milyon metreküp doğalgaz üretildi

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) verilerine göre, geçen yıl toptan satış lisansı sahibi şirketlerce satışa sunulan doğalgazın 479 milyon metreküpü Türkiye'de üretildi. Bu üretimin 280 milyon metreküpü Tekirdağ'da, 71 milyon metreküpü Kırklareli'de, 64 milyon metreküpü Düzce'de gerçekleştirildi. 

Doğalgaz üretiminin önemli kısmı Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı ve Thrace Basin Natural Gas Corporation'ın faaliyetleriyle sağlandı. Amity Oil, yıllık yaklaşık 20 milyon metreküplük üretimle üçüncü sırada yer aldı.

Türkiye'de 9 şirket tarafından tarafından Güneydoğu Anadolu, Trakya ve Batı Karadeniz'de üretilen doğalgaz, sınai ve ticari kuruluşlara, dağıtım şirketlerine, ithalatçı şirketlere, toptan satış şirketlerine ve kuyu başından sıkıştırılmış doğalgaz lisansı sahibi şirketlere sunuluyor.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın