Ekonomi, arşiv

AA Finans'ın temmuz ayı Enflasyon Beklenti Anketi sonuçlandı

Ankete katılan ekonomistler, temmuz ayında enflasyonun yüzde 0,05 artmasını bekliyor.

30.07.2015 - Güncelleme : 30.07.2015
AA Finans'ın temmuz ayı Enflasyon Beklenti Anketi sonuçlandı

İSTANBUL

AA Finans "Enflasyon Beklenti Anketi"ne katılan ekonomistler, temmuz ayında Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) yüzde 0,05 artmasını bekliyor.

AA Finans'ın, TÜİK tarafından 3 Ağustos Pazartesi günü açıklanacak enflasyon verilerine ilişkin beklenti anketi 21 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı.

Buna göre, ekonomistlerin temmuz ayı enflasyon beklentilerinin ortalaması yüzde 0,05 oldu. Ankete katılan ekonomistlerin temmuz ayı için enflasyon beklentileri, en yüksek yüzde 0,80 ve en düşük ise eksi yüzde 0,37 aralığında yer aldı.

Yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 7,50

Ekonomistlerin yıl sonu enflasyon beklentisinin ortalaması da yüzde 7,50 olarak hesaplandı. Ankete katılan ekonomistler arasında yıl sonu enflasyon beklentisinin en yüksek yüzde 8 ve en düşük yüzde 6,80 olduğu görüldü. Bir önceki anket döneminde ekonomistlerin yıl sonu enflasyon beklentisinin ortalaması yüzde 7,64 düzeyindeydi.

Ekonomistlerin temmuz ayı enflasyon beklentilerinin ortalamasına (yüzde 0,05) göre 2015 haziran ayında yüzde 7,20 olan yıllık enflasyonun yüzde 6,77'e gerileyeceği hesaplanıyor.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın