Dolar
32.56
Euro
34.81
Altın
2,320.02
ETH/USDT
3,112.10
BTC/USDT
63,870.00
BIST 100
9,722.09
Ekonomi, arşiv

Anadolu Üniversitesinde 350 çalışan Medya-İş'e üye oldu

Medya-İş Genel Başkanı Eser, "Önceliğimiz, Anadolu Üniversitesi gibi tüm Türkiye'de taşeron çalışanlarının kadro almasıdır" dedi.

30.07.2015 - Güncelleme : 30.07.2015
Anadolu Üniversitesinde 350 çalışan Medya-İş'e üye oldu

ESKİŞEHİR 

Anadolu Üniversitesinin Destek Hizmetleri biriminde çalışan 350 kişi, Medya İşçileri Sendikasına (Medya-İş) üye oldu.

Medya-İş Genel Başkanı Gürsel Eser, üniversitenin Yunus Emre Yerleşkesi'ndeki kafede yeni üyelerle bir araya geldi.

Anadolu Üniversitesinde yoğun çalışma programı yürüttüklerini belirten Eser, ilerleyen günlerde toplu sözleşme görüşmelerine başlayacaklarını söyledi.

Üniversitenin Destek Hizmetleri biriminde çalışan 350 kişinin Medya-İş'e üye olduğunu dile getiren Eser, şunları kaydetti:

"Önceliğimiz, Anadolu Üniversitesi gibi tüm Türkiye'de taşeron çalışanlarının kadro almasıdır. Bunun için gerek Hak-İş gerekse konfederasyona bağlı sendikalar olarak mücadele veriyoruz. İş kollarındaki yetki tespitleri açıklandı. Sendikalı alanında hızlı artış var. Özellikle bizim iş kolunda sendikalaşma oranı, maalesef diğerlerine göre biraz daha düşük. Tüm medya çalışanlarına, gazete, dergi, televizyon, matbaa olsun, hepsine buradan çağrımız, bir an önce sendikalı olmaları ve birlikte mücadele etmemiz. Türkiye'deki basın özgürlüğünü ancak sendikalı olarak yapabiliriz."

Eser, daha sonra yeni üyelere sendikanın faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.