Ekonomi

Bank Asya kararı Resmi Gazete'de

BDDK, Bank Asya'nın temettü hariç ortaklık hakları ile yönetim ve denetiminin TMSF'ye devredilmesine ilişkin kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

30.05.2015 - Güncelleme : 30.05.2015
Bank Asya kararı Resmi Gazete'de

ANKARA

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun (BDDK), Bank Asya'nın temettü hariç ortaklık hakları ile yönetim ve denetiminin, kısmen veya tamamen devri, satışı veya birleştirilmesi amacıyla Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devredilmesine ilişkin kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

 BDDK'nın  29 Mayıs 2015 tarihli kararına göre, 5411 sayılı Bankacılık Kanunu kapsamında Asya Katılım Bankası A.Ş. (Bank Asya) ile ilgili olarak yapılan denetlemeler neticesinde, Bankanın temettü hariç ortaklık hakları ile yönetim ve denetiminin, zararın mevcut ortakların sermayesinden indirilmesi kaydıyla, kısmen veya tamamen devri, satışı veya birleştirilmesi amacıyla Kanunun 71'inci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi hükmü gereğince TMSF'ye devredilmesine karar verildi.

Muhabir: Zeynep Akyıl 

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın