Dolar
32.37
Euro
35.00
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,554.40
BTC/USDT
70,182.00
BIST 100
9,098.06
Ekonomi, arşiv

'Kılıçdaroğlu ile tartışmaya dünden razıyım'

Maliye Bakanı Şimşek, "Ana muhalefetin genel başkanı ile özellikle de seçim vaatleri konusunda, bir platformda bir araya gelip bu konuları tartışmaya dünden razıyım" dedi.

21.04.2015 - Güncelleme : 21.04.2015
'Kılıçdaroğlu ile tartışmaya dünden razıyım'

ANKARA

Mehmet Şimşek, Kanal 24'te gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Burada, CHP'nin seçim vaatlerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Şimşek, kendilerinin 10 yıldır uyguladığı bazı programların da bu bildirgesinde yer aldığını söyledi. 

Şimşek, geçen sene 1 milyon 300 bin kişiye, 2007'den bu yana da 6 milyondan vatandaşa istihdam sağladıklarını vurgulayarak, "Bunlar içi boş vaatler. Asgari ücretlimizin imkanlarını artırdık, daha da artırmak isteriz ama asgari ücretle ilgili vaatlerini yerine getirsinler, asgari ücretli kardeşlerimizin çoğu ya işini kaybedecek ya da tamamen kayıtdışılığa geçilecek" diye konuştu. 

Türkiye'nin dünyada asgari ücretlerin 100-200 dolar olduğu ülkelerle rekabet ettiğini belirten Şimşek, işverenin maliyetinin bu kadar artırılması durumunda ya işyerini kapatacağını ya da tamamen kayıtdışılığa yöneleceğini kaydetti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, emeklilere ikramiye verilmesiyle ilgili notere gittiğini anımsatan Şimşek, "2011'de 220 milyar liralık içi boş vaatlerle geldiler ama vatandaş bunu satın almadı. 'Haydi be böyle şey olur mu?' dedi. Biz bile ciddiye almadık. Bugün aynı işi daha yüksek dozda tekrarlıyorlar. Biz vatandaşın güvenini kazanmışız, bir söz verdiysek hemen yapıyoruz ve gerçekten bu dönemde ülkenin temellerini sağlamlaştırdık" değerlendirmesinde bulundu.

Şimşek, bu vaatlerle milletin kafasının karıştırılmaya çalışıldığına dikkati çekti.

"Ana muhalefet lideri ile bu konuları tartışmaya hazırım"

Bakan Şimşek, "kendisinin maliyeden anlamadığı" iddialarıyla ilgili de şunları kaydetti:

"Maliyeyi anlamak için sadece hesap uzmanı olmak yetmiyor. Türkiye'nin en iyi bütçe performansları benim dönemimdedir. Çok büyük bir memnuniyetle Ana muhalefetin genel başkanı ile maliye ile ilgili herhangi bir konuda, özellikle de vaatleri konusunda, bir platformda bir araya gelip bu konuları tartışmaya dünden razıyım. Türkiye'nin kamu maliyesinin nereden nereye geldiğini herkes biliyor. Sayı saymasını bilmiyorlar ya da milleti kandırıyorlar. Genel başkanla ben bu konuları her platformda tartışırım. Çıksınlar, birkaç gün içerisinde hangi vergileri artıracaklarını, kimin maaşını keseceklerini, hangi harcamaları kısacaklarını, ne yapacaklarını bize anlatsınlar, biz de öğrenelim."

"Bunların hepsi içi boş vaatlerdir"

Bakan Şimşek, CHP'nin seçim bildirgesi ile ilgli olarak, "Ya bunlar sayı saymasını bilmiyorlar ya da milletin gözünün içine baka baka atıyorlar. Çünkü bunların hepsi içi boş vaatlerdir" dedi.

"Herhalde Yunanistan'dan veya Cem Uzan'ın programından kopya çektiler" ifadelerini kullanan Şimşek, "Popülizm bir tuzaktır ve siyasetçiler zaman zaman popülizmin dozunu aşabiliyorlar" şeklinde konuştu.

Bakan Şimşek, seçim belirsizliğinin aradan çıkmasıyla ekonominin canlanacağını belirterek, piyasalarda da hızlı bir şekilde normalleşme olacağına inandığını söyledi.

Muhabir: Recep Demir, İbrahim Yılmaz

 
Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın